Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Virgil NEMOIANU | Arhipelag interior. Eseuri autobiografice. Simptome. Volumul I (1940-1975)

0 opinii / Scrie o opinie
  • 58,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Virgil NEMOIANU    |    Arhipelag interior    Eseuri autobiografice.    Simptome    Volumul I (1940-1975)

Spandugino, 2018

Seria de autor – Virgil Nemoianu

Opere – Memorialistica, Eseuri. Volumul 10

||||

Un scurt cuvant introductiv/ e x t r a s

Istoria acestor “amintiri” e destul de intortocheata. Transferul meu si al famliei mele pe alt continent a impus o seama de adaptari. Acestea au cerut oarecare vreme si au declansat mutatii lente. Nu a existat si nu putea sa existe un salt brusc, o modificare deplina. Pe masura ce deveneam mai american, partea mai veche, cei 30 si ceva de ani initiali se depuneau in straturi ale memoriei pe care eu nu doream (si poate nici nu puteam) sa le pierd. Deci, inca de prin anii ’980 am inceput sa fac note, sa consemnez descrieri si altele asemenea. Evenimentele romanesti din 1989/90 m-au imboldit mult si iata ca s-a infiripat Arhipelag interior (ceea ce acum e volumul I) cu subtitlul, perfect justificat, de Eseuri autobiografice.

Cartea aceasta s-a bucurat de anume succes la public, cum si din partea recenzentilor. Printre altele a primit si un premiu de la Uniunea Scriitorilor. Totodata m-am pomenit si cu un val de critici iritate, de la prieteni, de la cunoscuti, de la rude privind inexactitati mai mici sau mai mari, dar si dezacorduri cu judecati emise de mine. Am cautat pe cat posibil sa tin seama de ele, sa indrept, sa corectez, in editia de fata. [...]

Mai greu de explicat si de scuzat vor fi repetitiile pe care cititorul sau cititoarea le vor observa in text. Sa spun asa. Nici primul volum, nici al doilea nu sunt naratiuni propriu-zise. Ci reprezinta bucati, episoade, unitati separate. Inevitabil un detaliu sau altul, o intamplare, o persoana vor aparea logic in interiorul fiecarui episod de acest fel. Asadar, imi cer iertare, dar pur si simplu nu ma taiat capul sa procedez altminteri.

SPECIFICATII

An aparitie 2018