Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Somnul de taina de Monica PILLAT

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Monica PILLAT

Somnul de taina

Editura Spandugino, 2023

Postfata de Dan C. MIHAILESCU

 


 

Extras/ O lamurire

Crescand intr-o familie iubitoare de reverie si fantezie, am inceput devreme sa cercetez unde ma duce somnul. Aveam vreo sase ani cand, la sfarsitul zilei, la culcare, bunica mea paterna ma indemna: “Inchide ochii si pune-ti in gand sa ne gasim in vis una pe alta”. De dimineata, la trezire, ne povesteam pe unde am cutreierat si daca, prin minune, ne-am intalnit, asa cum planuiam.

Mai tarziu, am inceput sa tin “un jurnal”, asternand pe hartie revelatiile mele nocturne. Asa am ajuns sa descopar ca in vis pot afla raspunsuri salvatoare la intrebarile si nelinistile diurne, ca obstacolele cu care ma lupt, cand sunt treaza, devin derizorii atunci cand adorm si ma desprind din carapacea timpului. Apoi, ceea ce am trait in somn m-a facut sa-mi simt pluralitatea si stravechimea, natura palimpsestica a identitatii, ubicuitatea.

Dupa ce ai mei s-au stins din viata, experientele onirice avute de atunci incolo mi-au dezvaluit punti miraculoase, trepte de alinare si de intelegere care mi-au dat credinta si puterea sa intrezaresc in pierderile suferite comori de neimaginat si izvoare de inspiratie. Cunoasterea prin vis mi-a imblanzit durerea, mi-a deschis orizontul mintii si m-a initiat in tainele iubirii de dincolo de moarte. De aceea, tin sa aduc cititorilor darul luminii si al sperantei, pe care l-am primit in atatia ani de noapte.