Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cat a mai ramas din noapte? de Adrien CANDIARD

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Adrien CANDIARD

Cat a mai ramas din noapte?, editia a II-a, revizuita

Mic tratat despre speranta pentru uzul contemporanilor

Editura Spandugino, 2020, 2023, editia a II-a, revizuita

Colectia Interior intimo meo

Traducere di franceza de Dorel BUCUR

 

 

Extras din Introducere

Nu s-a vorbit niciodata asa de mult despre disperare.

A trebuit sa fiu plecat pentru a o intelege. De mai bine de trei ani, sunt plecat in Egipt, iar fiecare intoarcere in Franta o traiesc ca pe o dureroasa imersiune intr-o tara obsedata de propria ei disperare. Nu cad totusi in iluzia romantica conform careia tarile sarace sunt si cele mai fericite, pentru ca nu sunt distrase de la „esential” de catre confortul nostru inutil si ca doar acestea stiu sa-si gaseasca fericirea: lipsa unui regim de asigurari sociale, a unei scoli gratuite de calitate sau a unor spitale publice decente ne distrag tot atat de mult de la esential pe cat ne distrage o tableta electronica.

Fiecare isi cauta fericirea asa cum poate, intr-un mod mai mult sau mai putin reusit, indiferent de tara sau de situatia in care se afla; nu suntem mai nefericiti in Franta decat in alta parte, dar nici mai fericiti. Insa, in orice caz, suntem saturati de discursul despre disperare. Nu se mai vorbeste decat despre asta.

Nu ma refer aici la disperarea personala, cea care ia nastere din suferintele inimii, din esecul dureros al unei casnicii, dintr-o brutala deceptie profesionala sau din pierderea unei fiinte dragi.