Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Si cred, si gandesc de Wilhelm DANCA

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Wilhelm DANCA

Si cred, si gandesc

Viitorul unui dialog controversat

Editiura Spandugino, 2021

Colectia Interior intimo meo

Prefata de Vittorio POSSENTI

Editia a doua, revizuita si adaugita

Pret 29,00 Lei

 

Extras/ Nota la a doua editie

Am scris aceasta carte ca raspuns la cererile prietenilor, care doreau sa-si consolideze credinta sau sa recupereze elanul pe care l-au avut in trairea religioasa din copilarie si din tinerete. Nu mi-am imaginat ca va avea un ecou atat de mare, ca va trece nu doar dincolo de granitele cercului meu de prieteni, ci si de cele profesionale, confesionale si generationale. Lucrul acesta mi-a umplut inima de bucurie si de recunostinta.

Mi s-a intamplat odata sa fiu oprit pe strada de un barbat intre doua varste. M-a intrebat: „Dumneavoastra sunteti cel ce a scris cartea Si cred si gandesc?” I-am raspuns, in mod vadit surprins si emotionat, foarte scurt: „Da”. Fara sa spuna nimic, interlocutorul mi-a zambit si-a ridicat palaria si a plecat mai departe, cu palaria ridicata. Gestul acesta si altele asemenea, precum si cererile care au sosit la mine de la diferiti librari si cititori din tara m-au incurajat sa pregatesc o noua editie. [...]

Textul din aceasta editie se imbogateste cu doua capitole. Primul este intitulat „Vladimir Ghika. Discipol si maestru al rugaciunii ca ratiune vorbita” si apare in partea a doua a lucrarii, acolo unde, vorbind despre legaturile dintre credinta si ratiune, adresez cititorului invitatia de a-si ridica privirea spre inaltimile metafizice pentru a redescoperi gustul adevarului si simtul lui Dumnezeu. Al doilea capitol nou, „Ratiune, credinta si educatie in cautarea binelui comun”, largeste perspectiva educationala din sectiunea a treia a cartii.