Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dr. Shefali TSABARY - Parintele constient

0 opinii / Scrie o opinie
  • 33,72 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Dr. Shefali TSABARY - Parintele constient

Cum sa ne transformam pe noi pentru a avea copii puternici

Editura Trei, 2015

Colectia Psihologie practica pentru parinti – coordonata de Vasile Dem. ZAMFIRESCU

Traducere din engleza de Catalina-Adriana PETRIA

 

Extras/ Dalai Lama: Prefata

In cartea aceasta, dr. Shefali Tsabary descrie importanta compasiunii folosind termeni simpli si lumesti, analizand modul in care putem invata sa o dezvoltam prin relatia pe care o avem cu copiii nostri.

Desi am 75 de ani, mai tin minte dragostea spontana a mamei mele si afectiunea ei altruista. Cand ma gandesc la asta acum, ma cuprinde un sentiment de pace si de calm interior. Una dintre provocarile pe care le intalnim in lumea moderna in care traim este sa reusim sa apreciem in continuare de-a lungul vietii  acel tip de daruire altruista. Cand crestem, inteligenta prost ghidata tinde sa ne faca miopi, ducand la teama, agresivitate, gelozie, furie si frustrare, care ne diminueaza potentialul.

Poate ca atunci cand ne nastem nu avem o idee clara cum ca „aceasta e mama mea”, dar avem o legatura spontana creata pe baza nevoilor noastre biologice primare. La randul ei, mama are o pornire nestavilita de a avea grija de nevoile fizice ale copilului sau, de a-l linisti si a-l hrani. Nu are nimic de-a face cu valorile abstracte, ci apare natural, gratie biologiei.

SPECIFICATII

An aparitie 2015