Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

C. S. LEWIS | Crestinism pur si simplu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

C. S. LEWIS    |    Crestinism pur si simplu

HUMANITAS, 2004, 2019

Editie revazuta si intregita cu o noua introducere, a celor trei carti CONVORBIRI RADIOFONICE, PURTAREA CRESTINA si DINCOLO DE PERSONALITATE

Traducere din engleza de Dan RADULESCU

||||

Extras din capitolul Avem motiv sa fim nelinistiti

Toti vrem sa mergem inainte. A merge inainte inseamna a te apropia de locul unde vrei sa ajungi. Dar daca ai cotit-o gresit, mersul inainte nu te apropie de locul acela. Daca esti pe un drum gresit, a merge realmente inainte inseamna a face stanga imprejur si a merge inapoi spre drumul cel bun; si in acest caz omul care se intoarce primul din drum este omul cel mai inaintat. Stim cu totii acest lucru de cand faceam socoteli la scoala. Daca am inceput gresit o adunare, cu cat imi dau seama mai curand de acest lucru si ma intorc si-o iau de la capat, cu atat voi reusi mai repede. Nu este nimic progresist in a fi incapatanat si a nu admite ca ai gresit. Si cred ca daca ne uitam la situatia prezenta a lumii, este cat se poate de limpede ca omenirea a facut o mare gresala. Suntem pe un drum gresit. Si daca este asa, trebuie s-o luam inapoi. A merge inapoi este calea cea mai rapida pentru a inainta.

Apoi, in al doilea rand, n-a fost chiar o „trancaneala religioasa”. N-am ajuns nici macar la Dumnezeul vreunei religii, cu atat mai putin la Dumnezeul acestei religii particulare denumite crestinism. Am ajuns doar pana la a arata ca Cineva sau Ceva se afla in spatele legii morale. Nu luam nimic din Biblie sau din Biserici, incercam doar sa vedem ce putem afla cu propriile noastre puteri despre acel Cineva. Si vreau sa arat foarte limpede ca ceea ce putem afla cu propriile noastre puteri ne zguduie.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din engleza de Dan RADULESCU
An aparitie 2004, 2019