Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Gheorghe GUTU | Dictionar latin-roman

0 opinii / Scrie o opinie
  • 49,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Gheorghe GUTU    |    Dictionar latin-roman

HUMANITAS, 2007, 2018

Editie revazuta

||||

Cuvant inainte semnat de autor – extras

Dictionarul latin-roman pe care il publicam este un dictionar uzual al limbii latine din epoca clasica. El cuprinde, pe langa aceasta, si materialul lexical al operelor scriitorilor din perioada urmatoare, cam pana la jumatatea secolului al II-lea al erei noastre, cu exceptia cuvintelor care apartin unor domenii speciale: medicina, stiinte ale naturii, agronomie s.a.

La alcatuirea lui, am urmarit sa punem la dispozitia celor interesati un instrument de lucru practic, care sa le permita sa gaseasca repede cuvantul necunoscut si sa-i stabileasca intelesul cel mai potrivit in context. Ne-am folosit pentru aceasta atat de dictionarele latine mari (Forcellini, Freund, Georges, Quicherat, Gaffiot, Benoist si Goelzer), cat si de dictionare de scoala reputate (Menge, Stowasser, Heinichen, Blase si Reeb, Rigutini, dictionarul prescurtat al lui Gaffiot, cel mic al lui Georges), acestea din urma mai ales pentru sistematizarea sensurilor si alegerea exemplelor. Fireste, n-am neglijat nici dictionarele latinesti aparute la noi, folosindu-le ori de cate ori ni s-a parut necesar.

Efortul nostru principal s-a indreptat spre concentrarea si sistematizarea cea mai logica a sensurilor, in special la verbe – sursa principala a confuziilor in traducere. La aceasta, am fost determinati deopotriva de convingerea, rezultata din experienta, ca prea multe diviziuni in cuprinsul unui articol nu ajuta la cuprinderea sensurilor si la intelegerea raporturilor dintre ele, cat si de limitele fixate dictionarului nostru.

SPECIFICATII

An aparitie 2007, 2018
Dimensiuni 12,5x17,5 cm
Nr. pagini 678
Limba Latina/Romana
Cod 9789735033347