Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Tratamente naturiste cu tincturi din arbori si arbusti - Constantin Parvu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 70,35 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Tratamente naturiste cu tincturi din arbori si arbusti - Constantin Parvu. 


Editura ASAB, 2018. 


Extras din Cuvantul inainte semnat de autori 

Baza vietii o reprezinta plantele. Ele sunt singurele capabile sa faca legatura intre Pamant si Soare, sa transforme energia solara in energie chimica potentiala. Ingredientele folosite de ele sunt lumina, dioxidul de carbon, apa, sarurile minerale. In corpul plantelor se acumuleaza substante organice sintetizate prin fotosinteza si substante minerale luate din sol prin sistemul radicular. 

Aceste substante sunt folosite de om, unele din ele pentru hrana, altele pentru a trata anumite suferinte organice. Principiile active constand din substante organice si substante minerale formeaza fitocomplexul plantei. Tehnologia moderna a permis identificarea si izolarea principiilor active din plante si distribuirea unora din ele prin farmacii sub forma de medicamente. S-a constatat insa, ca spargerea fitocomplexului plantei pentru izolarea principiului activ nu este intotdeauna eficace ca medicament si poate creste riscul toxicitatii farmacologice. In cadrul fitocomplexului, substanta activa principala este modelata in actiunea sa de alte substante invecinate complementare sinergizante. 

In mediul satesc satesc si nu numai, se practica pe scara tot mai larga, tratamentul bolilor umane prin extragerea din planta a principiilor active. [...] 

In general, se stie ca plantele medicinale sunt reprezentate de diferite ierburi si sunt folosite ca atare pentru decoct sau infuzie. Pe langa plantele ierboase, in natura sunt plantele lemnoase: arbori si arbusti care contin principii active de mare importanta farmacologica. Principiile active din fitocomplexul acestora sunt extrase in casa si folosite la nevoie pentru tratarea anumitor boli de care sufera omul. 

Cunostintele din aceasta carte sprijina bolnavul in a-si pregati tratamentul indicand specia de planta, recoltarea tesuturilor si folosirea lor proaspete, pentru extragerea principiilor active, precum si modul cum se practica tratamentul. 

Continutul acestei carti este continuarea tratamentului cu plante ierboase prezentate in volumul “Leacuri pentru sanatate, 7227 retete cu plante pentru sanatate”. 


SPECIFICATII

An aparitie 2018