Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Misiune pe urmele lui Hristos, Anastasie Yannoulatos, Arhiepiscopul Tiranei si al intregii Albanii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 16,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Misiune pe urmele lui Hristos, Anastasie Yannoulatos, Arhiepiscopul Tiranei si al intregii Albanii - Editura Andreiana, 2013. 


Nu exista o evaluare de sinteza a teologiei misionare ortodoxe in secolul XX. Mai mult, atunci cand aceste lucrari de sinteza, publicate in Romania sau in strainatate, se refera la Biserica Ortodoxa sau la teologia ortodoxa contemporana, teologia misionara ocupa o pozitie destul de ingrata, ceea ce pare sa confirme opinia unora care vad o incompatibilitate intre Ortodoxie si misiune.

La o privire mai atenta, lucrurile nu stau insa asa, iar cartea de fata demonstreaza in chip elocvent nu doar ca nu exista o incompatibilitate intre Ortodoxie si misiune, ci chiar ca misiunea este o conditie esentiala in existenta Bisericii Ortodoxe (vezi indemnul Mantuitorului de la Mt 28, 19). Astfel, avem de-a face cu o colectie de 15 studii cu profil misionar semnate de una dintre cele mai importante personalitati teologice ortodoxe contemporane: Anastasie Yannoulatos, arhiepiscopul Tiranei si al intregii Albanii, membru corespondent al Academiei din Atena (din anul 1993), Doctor Honoris Causa in teologie sau filosofie la 18 universitati, colegii sau departamente din lumea intreaga, membru in numeroase societati stiintifice internationale, presedinte al Consiliului Mondial al Bisericilor si presedinte onorific al Conferintei Mondiale a Religiilor Pacii (ambele din 2006).

Sursa: www.revistateologica.ro

SPECIFICATII

Traducere Stefan L. Toma
An aparitie 2013
Coperta Brosata
Dimensiuni 17 x 22 cm
Nr. pagini 296
Limba Romana
Cod 978-606-8106-68-7