Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Da la Reforma la unitatea vizibila deplina: dialogul teologic dintre anglicani si luterani. Studia Oecumenica 6

0 opinii / Scrie o opinie
  • 47,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Da la Reforma la unitatea vizibila deplina: dialogul teologic dintre anglicani si luterani. Studia Oecumenica 6, Ionut Alexandru Tudorie - Centrul de Cercetare Ecumenica Sibiu

Desi tema principala a cercetarii sale se refera la un acord bisericesc european, autorul nu s-a rezumat insa numai la relatiile anglicano-luterane din Europa, ci a prezentat si astfel de relatii din alte parti ale lumii, ceea ce confera un caracter global lucrarii sale. Concluzia la care ajunge autorul cu privire la dialogul anglicano-luteran din Africa de Est este urmatoarea: „Chiar daca intre diferitele confesiuni crestine participante la dialog exista un acord in ceea ce priveste doctrinele fundamentale ale credintei crestine, a fost evident ca problema episcopatului istoric era de depasit”.

Aceasta arata ca inca de la inceputul acestui dialog teologic bilateral problema episcopatului a constituit cheia de bolta a discutiilor. De altfel, acordul cu privire la episcopat, respectiv la ministeriu/ preotie a constituit mai tarziu punctul central al acordului dintre aceste doua traditii bisericesti.

- Din Prefata, Pr. prof. dr. Viorel Ionita

SPECIFICATII

An aparitie 2012
Coperta Brosata
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Nr. pagini 493
Limba Romana
Cod 978-973-595-366-9