Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dialogul Bisericilor Ortodoxe cu Federatia Luterana Mondiala, vol 1. Studia Oecumenica 5.1

0 opinii / Scrie o opinie
  • 58,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Dialogul Bisericilor Ortodoxe cu Federatia Luterana Mondiala, vol 1. Studia Oecumenica 5.1, Cosmin D. Pricop - Centrul de Cercetare Ecumenica Sibiu

Cadrul formal al acestui demers teologic interconfesional a fost constituit de alcatuirea unei Comisii mixte de dialog, formata din reprezentanti ai Bisericilor Ortodoxe si ai Federatiei Luterane Mondiale (numarul reprezentatilor a fost fixat ulterior la 12 pentru fiecare parte), Comisie care s-a intrunit pentru prima data in anul 1981 la Espoo, in Finlanda.

Prin urmare, fiecare intrunire de dialog teologic ortodox-luteran international era configurata de o sesiune dedicata prezentarii si discutarii referatelor alcatuite pe tema generala stabilita de comun acord pentru respectiva intalnire si o sesiune care se concentra pe elaborarea, pe baza documentelor invocate, a unor declaratii teologice comune.

Tinand cont de aceste aspecte, lucrarea de fata isi propune sa realizeze in primul rand o prezentare istorica amanuntita a intalnirilor de dialog teologic ortodox-luteran international, concretizate in sesiunile de discutii ale Comisiilor mixte, cat si ale Subcomisiilor pregatitoare.

SPECIFICATII

An aparitie 2011
Coperta Brosata
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Nr. pagini 440
Limba Romana
Cod 978-606-12-0228-7