Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dictionarul vietii vesnice de Sfantul Nicolae VELIMIROVICI

0 opinii / Scrie o opinie
  • 42,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Sfantul Nicolae VELIMIROVICI
Dictionarul vietii vesnice
Editura Egumenita, 2014
Traducere din limba sarba de Monahia Domnica (TALEA)
Pret 22,00 Lei

Extras/ A – Adevarul
Adevarul nu este un gand, nu este o vorba, nu este o legatura intre lucruri, nu este o lege, Adevarul este Fiinta.
Adevarul este putere datatoare de viata, care la toate da viata. Adevarul este Fiinta care cuprinde toate fiintele. Adevarul este precum aerul, dar nu este aerul in care inoata toate fiintele, este precum lumina, dar nu este lumina, in care stralucesc toate fiintele in cer si pe pamant.
Adevarul este Fiinta. Sunt putine limbi in lume care sa aiba, asemenea limbii slave, un cuvant atat de potrivit si graitor pentru Ceea Ce este. Adevarul este ceea ce este vesnic acelasi. Nimic nu este vesnic acelasi si neschimbat si intocmai siesi, fara numai Adevarul. (Ganduri despre bine si rau)
Nu trebuie sa intrebam ce este adevarul, ci mai ales cine este Adevarul. Pilat L-a intrebat pe Hristos: „Ce este adevarul?” si nu a primit nici un raspuns. Hristos nu a vrut sa raspunda la o intrebare gresita. Daca Pilat I-ar fi pus intrebarea dreapta: „Cine este Adevarul?”, ar fi primit raspuns: „Eu sunt Adevarul”. Hristos i-ar fi zis ceea ce a spus mai inainte si ucenicilor: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata” (In. 14, 6)
Intelegeti fratilor, despre ce vorbesc? [...] Caci daca ar intreba drept: „Cine este Adevarul?”, ar primi si un raspuns drept. Adevarul este ipostatic, nu impersonal. Adevarul este Dumnezeu, nu un lucru. Adevarul este Acela, nu acel. Acela este Adevarul, Care este intotdeauna Acelasi, nu cel ce se schimba neincetat.
 

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Limba Romana
Cod 978-606-550-148-5