Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Optiunea Benedict de Rod DREHER

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Rod DREHER

Optiunea Benedict

O strategie pentru crestini intr-o lume post-crestina

Editura Contra Mundum, 2021

Traducere din engeza de Smaranda NISTOR

 

 

Extras/ Sa ne punem intrebari despre progres/ pp. 266-267

In partea cealalta a ecuatiei, trupul nu este doar materie organica, o pura forma biologica a computerului. Obisnuinta de a gandi in termeni mecanicisti despre corp ne face sa lasam garda jos, in privinta moralei si a eticii. Progresul tehnologic nu este totuna cu progresul moral – si, de fapt, poate fi chiar opusul progresului moral.

Intr-o conversatie tensionata despre bioetica, un reputat cercetator medical crestin mi-a spus: „Lucrurile pe care va trebui sa le infruntam in urmatorul deceniu sau cam asa, vor fi socante pentru constiinta.”

„Colegii mei nu-si dau seama”, a continuat el, referindu-se la cercetatorii cu care lucreaza. „Majoritatea nu sunt crestini, dar chiar si crestinii, cand incerc sa-i angrenez intr-o discutie pe acest subiect, se uita la mine ca la un perete”.

Acestia sunt oameni de stiinta a caror minte a fost capturata si dezarmata de tehnologie, care ne antreneaza sa ne gandim la noi insine ca la niste instrumente. La inceputul secolului doazeci, cele mai progresiste minti din establishmentul american au adoptat cu entuziasm eugenia – pseudostiinta imbunatatirii rasei prin reproducere controlata. Clerici importanti au sustinut si ei ideea, spunand ca va face societatea mai buna, prin stiinta aplicata. A cazut pe umerii fundamentalistilor catolici si protestanti sa se opuna eugeniei, in temeiul demnitatii umane.

Eugenia a intrat in dizgratie dupa ce lumea a vazut ce au facut nazistii cu aceste teorii radicale.