Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Geografie elementara de Charlotte M. MASON

0 opinii / Scrie o opinie
  • 28,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Charlotte M. MASON
Geografie elementara
Editura Contra - Mundum, 2021
Colectia Educatie Clasica
Traducere de Monica MIRON STINGHE
 

Extras/ Lectia XXIX – Busola marinarului
De ce se misca de fapt acul busolei? Atunci cand te intorci de la directia nordului, de ce se misca acul in directia opusa?
Bucatica de otel care compune acul busolei este un magnet. Cand veti fi mai mari, probabil veti cunoaste mai multe, insa deocamdata puteti invata un lucru despre magneti.
De cate ori un magnet are posibilitatea de a se invarti, el nu se va opri pana cand unul din capete nu se intoarce spre nord, in directia Polului Nord iar celalalt spre sud, in directia Polului Sud. Pentru a avea libertate de miscare, magnetul nu trebuie sa stea culcat pe masa, ci sa fie agatat de mijlocul lui, sau sa fie amplasat lejer asa ca in busola, pe un ax numit pivot.
Daca va ganditi mai bine, de ce atunci cand va intoarceti de la directia nord, acul se misca in directia opusa.
Acul e un magnet; el trebuie sa arate nordul. Daca stati orientati spre nord, acul va fi indreptat in directia in care priviti; daca va intoarceti spre dreapta, acul se misca spre stanga. Daca ar ramane nemiscat atunci cand voi va intoarceti, adica daca s-ar intoarce si el dupa voi, ar indica spre est si nu spre nord. Puteti sa va dati seama cat de departe v-ati miscat in oricare directie daca va uitati cate grade ii trebuie acului ca sa revina pentru a indica nordul.