Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cuza Voda si facliile Unirii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 37,70 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Cuza Voda si facliile Unirii, de Constantin Bostan - Editura Doxologia

La 30 de ani dupa faurirea Unirii sub Cuza Voda, la un popas de seara din Poiana Balaurului (de pe binecunoscutul traseu al lui Mos Nichifor Cotcariul), negutatori si calatori, din diferite zone ale tarii, rememoreaza fapte din perioada alegerilor pentru divanele ad-hoc si alte intamplari petrecute in cele doua principate in preajma importantului act istoric din ianuarie 1859.

Bazat pe o riguroasa documentatie, volumul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 9-14 ani, prezentandu-le, intr-o naratiune atractiva (ce evidentiaza si culoarea locala a graiurilor) si intr-o generoasa formula grafica, interesante si instructive evocari privind cele mai importante (si adesea tensionate) momente premergatoare Unirii, precum si dramatice marturii privind dubla alegere ca domnitor a lui Alexandru I. Cuza, in Iasi si Bucuresti.

Actul Unirii de la 1859 reprezinta un moment cu inalte semnificatii si decisive urmari in istoria romanilor, care trebuie mereu explicat si sadit in constiintele tinere, nu doar ca un fapt de istorie nationala, ci si ca o pilduitoare lectie de viata, de actiune unita si avantata in slujba unor fundamentale aspiratii si idealuri. Pasiunea pentru lectura a copiilor trebuie cultivata si alimentata prin scrieri care sa le incite interesul pe „lungimi de unda” deplin adecvate varstei si imaginatiei lor, transmitandu-le „lectii” de viata, de istorie traita, de superioara si – mai ales – de neostentativ exemplu, de bine temperata morala.

Sursa: www.edituradoxologia.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2016
Coperta Cartonata
Dimensiuni 20 x 26,5 cm
Nr. pagini 136
Limba Romana
Cod C_CI_0013