Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Irina PROCOPIU | Pagini de jurnal (1891 – 1950)

0 opinii / Scrie o opinie
  • 59,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Irina PROCOPIU    |    Pagini de jurnal   (1891 – 1950)

POLIROM, 2016

Colectia Biblioteca Memoria – jurnale, autobiografii, amintiri

Traducere din limba franceza, introducere, note si comentarii de Georgeta FILITTI

||||

Extras

23 august 1944. Sinaia

Am scris-o in celalalt caiet si o repet aici: mare emotie sa auzim la radio proclamatia tanarului nostru Rege. Uf! Ce usurare! Toata ziua am fost extrem de ingrijorati.

24 august 1944. Sinaia

Azi-dimineata, la Bucuresti, bombardament cu avioane Stuka asupra Palatului Regal, Ministerului de Razboi, Athenee Palace etc., dar nu cu bombe de mare calibru. S-a mitraliat pe strazi. Niky telefoneaza spre seara ca sa spuna ca s-a mai linistit treaba, dar nu de tot. La Ploiesti e mai rau. Dupa-amiaza, alarma. Ne ducem cu doua masini in padure. Totul dureaza doar o ora. Se zice ca Antonescu e la Berlin si ca in Germania e razboi civil.

25 august 1944. Sinaia, ora 11 ½ noaptea

Romania declara razboi Germaniei, pentru ca, in ciuda aranjamentului facut cu sefii armatei aflati inca in Romania, care se angajasera sa plece pasnic, au bombardat Bucurestiul si au mitraliat populatia in oras si la tara.

La Galati, rusii ne ajuta contra nemtilor. Stalin a repetat declaratia de pe 4 aprilie, angajandu-se sa respecte independenta si forma noastra politica si sa ne ajute cu material de razboi si trupe impotriva trupelor germane. Se zice ca trupele germane ramase vor fi dezarmate maine. Drumurile sunt blocate.

Azi, de la Niky nici o veste, de la George nimic.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din limba franceza, introducere, note si comentarii de Georgeta FILITTI
An aparitie 2016