Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Andrei URSU, Roland O. THOMASSON in colaborare cu Madalin HODOR | Tragatori si mistificatori. Contrarevolutia Securitatii in decembrie 1989

0 opinii / Scrie o opinie
  • 44,95 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Andrei URSU, Roland O. THOMASSON in colaborare cu Madalin HODOR | Tragatori si mistificatori. Contrarevolutia Securitatii in decembrie 1989

POLIROM, 2019

Prefata de Dennis DELETANT

||||

p. 156/ e x t r a s

Un mare numar de martori au observat ca scopul „luptei” teroristilor din decembrie 1989 era sa genereze Armatei exact ce prevedea planurile Securitatii: „O stare de permanenta de nesiguranta, de teama, prin lovituri date neincetat”.

De altfel, tema „descurajarii, intimidarii, diversiunii, derutarii” fortelor militare inamice, inclusiv prin „legende si combinatii si jocuri operative”, pentru „realizarea de penetrari, infiltrari si interpuneri” revine constant in toate articolele citate.

In unele locuri, planurile citate descriu forte „de diversiune si teroriste” ale inamicului. In ele se pot identifica, in oglinda, tacticile, echipamentul si armamentul de provenienta occidentala prezentate in acest studiu, apartinand unitatilor de Securitate si folosite dupa 22 decembrie.

Unul dintre scopurile declarate ale luptei Securitatii era „producerea de pierderi umane si materiale” inamicului si dezinformarea „prin cai si mijloace diversificate”. Conform probatoriului pe care il vom infatisa, si aceste obiective au fost intr-o masura indeplinite: dupa 22 decembrie au fost ucisi peste 900 de revolutionari si militari, iar dezinformarea functioneaza si astazi, pana la varful SPM.

SPECIFICATII

An aparitie 2019