Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Provocarea stoica de William B. IRVINE

0 opinii / Scrie o opinie
  • 32,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

William B. IRVINE

Provocarea stoica

Editura Seneca Lucius Annaeus

Traducere din limba engleza de George TUDORIE

 

 

Extras/ Partea a III-a/ Teste stoice/ 10. Regula de cinci secunde/ pp. 107-108

Dupa cum am vazut, atunci cand se sparge o teava de apa, prioritatea ar trebui sa fie sa oprim alimentarea cu apa. Doar dupa aceea ar trebui sa ne gandim la cum vom curata mizeria provocata de scurgere, la repararea tevii si la a face rost de apa pentru cafea. Cu cat mai repede oprim apa, cu atat mai bine.

Tot asa, atunci cand in calea noastra apare un obstacol – inclusiv unul care nu implica o teava sparta -, prioritatea noastra ar trebui sa fie sa nu lasam emotiile negative sa ne inunde. In fond, daca trecem prin astfel de emotii, ne va fi mult mai greu sa gasim si sa aplicam solutiile cele mai bune pentru problemele ivite. In plus, aceste emotii, odata ce izbucnesc, ne pot face mai mult rau decat obstacolul propriu-zis.

Esentialul pentru a folosi cu succes strategia testului stoic este sa actionati repede. In Introducere, am descris reactia mea atunci cand zborul care urma sa ma duca acasa a fost anulat: imediat ce am inteles ca in acea noapte nu voi dormi in patul meu, am apelat la strategia testului stoic. [...] Incadrand rapid acel episod ca pe un test, mi-am putut concentra gandurile si energia pentru a gasi si a aplica solutia cea mai buna pentru obstacolul respectiv. Si mai important este ca mi-am putut pastra linistea, chiar daca am suferit un regres.