Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Jonas SALZGEBER - Carticica stoicismului

0 opinii / Scrie o opinie
  • 32,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Jonas SALZGEBER - Carticica stoicismului

Sfaturi de intelepciune ca sa devenim puternici, increzatori si calmi

HUMANITAS, 2020

Colectia HUMANITAS PRACTIC

Traducere din engleza de George CHIRITA

 

Extras/ p. 193 – Suntem cu totii parti ale aceluiasi corp

Astfel nu pot nici sa fiu ranit de caesti oameni, nici sa ma manii pe seamanul meu, nici sa-l urasc, caci am luat fiinta ca sa lucram impreuna, asemenea picioarelor, mainilor, pleoapelor sau a celor doua randuri de dinti din partea de sus si de jos a gurii. A actioan impotriva celuilalt este asadar impotriva naturii, iar a fi manios pe un alt om si a te indeparta de el inseamna cu siguranta a actiona impotriva lui. – MARCUS AURELIUS

Tu si cu mine suntem rude. Tu esti fratele sau sora mea. Suntem facuti pentru cooperare.

„Gandeste-te mereu la univers ca la o singura fiinta vie”, spune Marcus Aurelius. Trebuie sa ne socotim membre al e unui corp mai mare si sa lucram impreuna: „De vreme ce tu insuti esti una dintre partile ce slujesc la perfectionarea unui sistem social, fie ca orice actiune a ta sa contribuie la imbunatatirea vietii sociale”.

Actiunile voastre trebuie sa contribuie la bunastarea umanitatii. Sunteti membre ale intregului. Trebuie sa lucram impreuna. Seneca este de acord, spunand ca Mama Natura ne-a dat tuturor nastere ca rude si a intiparit in noi iubirea reciproca.

Cu totii ne tragem din aceeasi sursa. „Societatea noastra seamana foarte mult cu o arcada de pietre, care s-ar prabusi daca nu s-ar sustine una pe cealalta.”

SPECIFICATII

An aparitie 2020