Mircea VULCANESCU - Ganduri despre Maica Domnului
- Cod produs:LB-2021-058
- Autor: Mircea VULCANESCU
- Editura: Eikon
-
20,00 lei
DESCRIERE
Mircea VULCANESCU - Ganduri despre Maica Domnului
Imnul acatist
Editura Eikon, Bucuresti – 2019
Traducere din limba franceza de Mariuca VULCANESCU
Extras/ p. 9
Iata principalele praznice pe care Biserica Ortodoxa le-a inchinat Sfintei Fecioare:
8 septembrie: Nasterea Maicii Domnului (Sfanta Marie Mica)
21 noiembrie: Intrarea in Biserica a Maicii Domnului
25 decembrie: Nasterea Domnului
2 februarie: Intampinarea Domnului
15 august: Adormirea Maicii Domnului
Vinerea Mare contine, de asemenea, la Prohod, multe referiri la Maica Domnului.
De asemenea, pentru utrenie si vecernie, sunt randuite strofe intru cinstirea Sfintei Fecioare, care se citesc de indata dupa cele catre Sfanta Treime.
La liturghie, de indata ce preotul o invoca pe Sfanta Fecioara, corul intoneaza cantecul de lauda al Maicii Domnului, care corespunde cantecului Ave Maria al catolicilor.
Toate rugaciunile de obste, ca si cele de sine, care respecta randuiala si incep prin invocarea Sfantului Duh, se termina prin aceeasi rugaciune adresata Sfintei Fecioare.
Acesta constituie „aluatul” liturgic caruia Acatistul ii reda o imagine vie si cuprinzatoare in cele 144 de laude ale sale.
Inca un cuvant despre cinstirea Sfintei Fecioare: in ciuda marii evlavii pentru Maica Domnului si a simtamantului inaltei sale inrauriri si puteri, Rasaritul face deosebirea intre adorarea Sfintei Treimi si venerarea Sfintei Maici a lui Dumnezeu. Rugaciunile randuite arata ca puterea sa este de a mijloci catre Dumnezeu.
Fiind Maica Domnului, aflata langa Sfanta Treime, ea are in fata lui Dumnezeu o inraurire mai mare decat a celorlalti sfinti. Astfel, venerarea sa este fara seaman, caci ea se afla in slava mai mult decat sfintii.
SPECIFICATII
An aparitie | 2019 |