Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Adrian MAJURU | Cum se distrau romanii odinioara

0 opinii / Scrie o opinie
  • 57,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Adrian MAJURU    |    Cum se distrau romanii odinioara

Corint Books, 2019

Colectia Istorii urbane – coordonata de Adrian MAJURU

Ilustratii interior si coperta: Arhiva Muzeului Municipiului Bucuresti si arhiva personala a autorului

Extras din Prefata – Cu zambetul pe buze in istorie

Romania a avut mereu o istorie complicata, iar scurtele perioade de liniste si de prosperitate durau cat sa ne tragem suflul intre numeroasele runde ale unui meci milenar cu istora: supravietuirea.

Cu sute de ani in urma, „iesirea din istorie” era o binefacere accesibila numai celor privilegiati de soarta. Pana tarziu, in timpurile moderne, majoritatea romanilor au trait cu mult dincolo de frontierele bucuriei lipsite de griji. De-a lungul intregii noastre istorii, veche si premoderna, gesturile bucuriei se consumau fie la un popas intre drumuri, fie intr-un ragaz al balciurilor si iarmaroacelor. Pentru curiozitatea multimilor, la mari sarbatori religioase, se desfasurau alaiuri domnesti, indeosebi pentru a-l petrece pe domnul tarii de la Mitropolie la Curtea Domneasca.

Cea dintai schimbare a fost cauzata de evenimente oficiale, precum intrarea lui Alexandru Ioan Cuza la Camera si sosirea la Bucuresti a domnitorului Carol I. De atunci, in fiecare an a existat festivitatea nationala a unei sarbatori. Pentru inceput, cea de 9 Mai. Au urmat 1 Mai, 30 Decembrie, 23 August etc.

SPECIFICATII

An aparitie 2019