Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Aurora LIICEANU - Sindromul Greta Garbo

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Aurora LIICEANU - Sindromul Greta Garbo

Despre celebritate si anonimat

POLIROM, 2020

Extras/ Sindromul Greta Garbo – Despre viata Gretei Garbo

Am ales acest titlu fiindca Greta Garbo este un exemplu perfect pentru ceea ce am numit initial sindromul anonimatului. Ea a fost un caz extrem de trecere de pe scena in culise, de la stralucire si celebritate la umbra si anonimat.

A fost o actrita suedeza, naturalizata in America, celebra, o glorie a anilor-1920-1930 la Hollywood. O adevarata diva. A jucat in filme mute, dar si in filme sonore cand acestea s-au impus si toata lumea vroia sa-i auda vocea. Ziarele de la acea vreme au scos articole cu mare tam-tam. Se titra peste tot: „Garbo vorbeste!”
Inainte de a povesti viata ei si cum a ajuns atat de celebra, dar mai ales cum a parasit filmul, uimindu-si admiratorii, ar trebui sa dau succint cateva date.

Greta Garbo a trait 85 de ani, s-a retras in plina glorie  la varsta de 36 de ani, dupa ce facuse 28 de filme. Faptul ca s-a retras tanara fiind si si ca a dorit sa ramana anonima pana la sfarsitul vietii, adica aproape 50 de ani, pare astazi, - cu atat mai mult astazi, cand celebritatea a devenit un vis colectiv – de necrezut. Mai ales ca era cea mai admirata si cunoscuta actrita a timpului ei, era gloria mareata a Hollywoodului. [...]

Numele ei real era Greta Lovisa Gustafsson. S-a nascut intr-o familie foarte saraca. Parintii ei erau oameni foarte simpli, care cu greu faceau fata vietii, mai ales ca aveau si trei copii.

SPECIFICATII

An aparitie 2020