Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cristian BADILITA | Genialogii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 11,60 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Cristian BADILITA    |    Genialogii

Editura Vremea – Bucuresti, 2013

Colectia Poesis

Extras

La Cluj

Un pasnic dromader/ cu cinci cocoase/ aduse din Sahara/ pe cinci cocoase/ un calorifer./ La Cluj./ Of si leru-i ler.

Nu mai e nimic de facut

Mi se-ncretise limba/ de agurida sanului hoinar/ inmugurise brusc organul tutelar/ pe dealurile Persiei de care/ (cer doamnelor in primul rand iertare)/ pana mai ieri nici nu avui habar./ Din vina ta/ si nebunia mea/ unu plus unu plus unu fac doi/ in toata saptamana de joi.

Primarul de la Curtea de Arges a fost asasinat de nenumarate ori, dar nu stie

Haideti sa va spun o poveste/ de pe strada mea/ fara canalizare/ fara asfalt/ (dar cu enorm de multe difuzoare)./ Domnule primar,/ poemul acela oaches, zvelt, inalt/ e numai un/ A-VER-TIS-MENT./ Ce va urma veti vedea/ in curand/ cand fitilul se va aprinde singur/ la ultimul rand./ (Take up the body! Cortina)

Din nou postasul pacalit a venit cand n-a mai venit

Postasul vine cand ninge sau ploua/ cand scapa cainele vecinului din lant/ cand vaca din poveste in capul meu se oua/ cu fesul si cupola moscheii din Bizant./ Atunci postasul vine si-mi aduce/ o mata neagra si un lemn de cruce.

Cantec de telegondola

Oho,/ cate gloante netrase/ cate sageti otravitoare/ cu termen expirat de garantie/ cate arcuri degeaba incordate/ si cate lazi cu dinamita/ transformate in diazepam/ din cauza lasitatii mele de barbat/ si a scrasnirii tale de femeie./ Priveam razboiul Troiei din telegondola/ la vaduva lui Hector cugetam.

SPECIFICATII

An aparitie 2013