Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

F.M. Dostoievski | Crima si pedeapsa

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

F.M. Dostoievski    |    Crima si pedeapsa

POLIROM, 2016

Colectia Top 10+

Traducere din limba rusa si note de Adriana LICIU

||||

Partea intai – I/ e x t r a s

La inceputul lui iulie, intr-o seara inabusitor de calda, un tanar iesi din odaita lui subinchiriata pe straduta S. si, ajuns in strada, se indrepta incet, parca nehotarat, spre podul K.

Izbutise sa se strecoare fara a se intalni cu gazda pe scara. Odaita lui se afla la mansarda unei case inalte, cu patru caturi, si aducea mai degraba cu un dulap decat cu o camera. Gazda de la care inchiriase odaita asta, cu tot cu masa si curatenie, locuia intr-un apartament separat, aflat cu cateva trepte mai jos, si de cate ori iesea, n-avea cum sa nu treaca pe langa bucataria ei, a carei usa dinspre scara era aproape intotdeauna deschisa larg. De fiecare data, trecand pe langa ea, tanarul se simtea cuprins de o lasitate nefireasca, de care se rusina si care il facea sa se crispeze. Era dator vandut gazdei si se temea sa dea ochii cu ea.

Nu ca ar fi fost las sau timid, chiar dimpotriva, dar de la o vreme se afla intr-o stare de iritare si de incordare vecina cu ipohondria. Atat de mult se inchisese in el si se izolase de toata lumea, incat ii era frica de orice intalnire, nu numai de cea cu gazda. Saracia il strivise. Insa in ultima vreme, nici macar asta nu-l mai apasa. Incetase cu totul sa-si vada de preocuparile sale si nu mai voia sa studieze. De fapt, nu se temea de gazda, orice-ar fi avut de gand cu el. Dar decat sa se opreasca pe scara, sa-i asculte toate neroziile despre nimicurile de zi cu zi, de care nu-i pasa nici cat negru sub unghie, toate sacaielile cu plata chiriei, amenintarile, vaicarelile si sa trebuiasca sa umble cu fofarlica, sa se scuze, sa minta – nu, mai bine sa se furiseze ca un cotoi pe scara si sa o zbugheasca nevazut de nimeni.

SPECIFICATII

Traducere Adriana Liciu
An aparitie 2016
Limba Romana
Cod 9789734618873