Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Despre credinta ortodoxa si despre erezii. Florilegiu patristic

0 opinii / Scrie o opinie
  • 23,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Despre credinta ortodoxa si despre erezii. Florilegiu patristic - editura Basilica

Importanta prezentei lucrari rezida in cea a temei dezbatute, credinta, prima dintre virtutile teologice si cea care le face sa lucreze pe toate celelalte. Dupa cum arata Preafericitul Parinte Patriarh Daniel in Cuvantul inainte, credinta este inteleasa de catre Sfintii Parinti drept "certitudinea existentei lui Dumnezeu", ca "legatura vie sau comuniunea cu El", cat si "cunoasterea spirituala a unor adevaruri suprafiresti". Una dintre insusirile cele mai importante ale acestei virtuti teologice este reprezentata de teandria ei, ea fiind rodul harului Sfantului Duh, primit de fiecare om la Botez si al vointei libere si constiente a acestuia, prin care se actualizeaza permanent.

Iar actualizarea implica marturisirea ei prin cuvant, asadar cunoasterea ei - aceasta este de altfel una dintre conditiile indispensabile pentru primirea Sfantului Botez, lucrarea anticipand astfel fortuit Anul omagial inchinat acestei Sfinte Taine. Valorificarea fondului de traduceri in limba romana din operele patristice In a doua parte a florilegiului este infatisata atitudinea Parintilor Bisericii fata de erezii, caracterizata de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel ca fiind "una foarte ferma, dar totusi parinteasca".

Astfel, desi respingeau vehement conceptiile acestora - invataturi seducatoare din punct de vedere rational, adaptari fortate ale adevarului revelat la capacitatea limitata a logicii omului cazut - Sfintii Parintii doreau revenirea acestora in sanul Bisericii, marcata de renuntarea la ratacirea dogmatica si de marturisirea dreptei credinte. Un merit deosebit al acestui volum si, implicit, al coordonatorului sau, este acela de a fi reusit sa valorifice pe deplin fondul de traduceri in limba romana din operele Sfintilor Parinti, prezentand citate din toate volumele colectiei "Parinti si Scriitori Bisericesti", initiata de catre vrednicul de pomenire parinte patriarh Iustin Moisescu ori din operele Sfantului Ioan Gura de Aur traduse de-a lungul vremii de preotii si teologii romani. Multumita acestor aspecte, florilegiul patristic

"Despre credinta ortodoxa si despre erezii" reprezinta intr-adevar, dupa cum a dorit autorul sau, "un indemn la cunoasterea, pastrarea, marturisirea si apararea dreptei credinte".

Sursa: www.ziarullumina.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2010
Limba Romana
Cod 978-606-8141-36-7