Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Preot Alexandru MOLDOVAN - Profetii Biblici

0 opinii / Scrie o opinie
  • 33,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Preot Alexandru MOLDOVAN  - Profetii Biblici

Editura Reintregirea, Alba Iulia – 2018

Lucrare publicata cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte IRINEU, Arhiepiecop al Alba Iuliei

 

Extras/ Cuvant inainte – Pr. Prof. Vasile MIHOC

Intampin cu mare bucurie realizarea acestei carti a Parintelui lector dr. Alexandru Moldovan despre profetii Vechiului Testament. O astfel de prezentare cronologica si deplin avizata a cartilor profetice este, in primul rand, un ajutor pretios pentru preoti si pentru studentii teologi. Dar, totodata, este un insotitor bine venit si de cel mai mare folos pentru oricine doreste sa cunoasca mai indeaproape si sa inteleaga textele sfinte ale Scripturii.

Este trista constatarea ca cei mai multi dintre credinciosi citesc foarte putin sau deloc din Sfanta Scriptura, iar intre cei cu dragoste pentru lectura textelor sfinte, sunt foarte putini cei care citesc si cartile profetice. [...] Numai o lectura avizata poate descoperi exceptionala actualitate a acestor scrieri si inalta lor relevanta pentru cititorul contemporan.

Lucrarea profetica vechitestamentara nu se restrange, desigur, numai la cartile desemnate special drept scrieri profetice. Profetia este prezenta peste tot in Sfanta Scriptura. Vechiul Testament este, in ansamblul sau, o mare profetie, dandu-ne marturie despre cum oamenii inspirati de Sus discern, in imprejurarile concrete ale vietii si istoriei umane, o alta istorie, o istorie suprapusa istoriei umane, anume istoria mantuirii, adica modul in care Dumnezeu, in ciuda caderilor si a pacatelor oamenilor, Isi savarseste lucrarea de mantuire a lumii. Este un adevar exprimat clar si repetat in Sfanta Scriptura ca Dumnezeu „voieste ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina” (II Tim 2, 4; cf. Iez 18, 32; 33, 11)

SPECIFICATII

An aparitie 2018