Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

I.P.S. Lazar PUHALO | Teologia vie in Ortodoxie

0 opinii / Scrie o opinie
  • 15,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

I.P.S. Lazar PUHALO    |    Teologia vie in Ortodoxie

Editura Eikon

Carte aparuta cu binecuvantarea I.P.S. Nicolae CORNEANU, Mitropolitul Banatului

Editie ingrijita de Fabian ANTON

Traducere de Virgil BAIDOC

||||

Extras din Izvoarele nedreptatii – Democratia si legea randamentelor descrescande

In economie, „legea randamentelor descrescande” se refera la o imprejurare in care cineva investeste mai mult decat ar putea recupera din investitia respectiva. Un investitor anume, o companie sau intreaga economie nationala se pot extinde dincolo de orice speranta de a-si recupera investitia. La un moment dat, veniturile obtinute de pe urma investitiei incep sa scada cu un procent care se coreleaza cu rata cresterii investitiei sau a extinderii.

As dori sa sugerez ca aceeasi lege se aplica democratiei. Cer cititorului sa ma scuze pana ce fac niste precizari de dragul corectitudinii si al bunului simt. Acest articol a fost scris in urma unor informatii culese in ultimii doi ani care s-au concretizat in doua rapoarte: unul despre cresterea rapida a criminalitatii in randul adolescentelor, iar cel de-al doilea despre Conferinta internationala a femeilor de la Beijing.

Ceea ce m-a tulburat la Conferinta femeilor din Beijing nu a fost faptul ca anumite grupuri captau mai multa atentie  (care este o parte importanta a democratiei adevarate), ci faptul trist ca incercarea de a oferi „privilegii” crescande a fost o piedica in calea discutarii cauzelor adevarate ale subjugarii femeii chiar si in tarile unde acest lucru nu este reglementat prin lege. Eforturile pentru dobandirea unei mai mari „libertati sexuale” a consumat atata energie si a dus la atatea compromisuri incat problema educatiei, a sanatatii si acordarea dreptului de vot nu au fost puse in discutie in mod satisfacator si de fapt nu s-a realizat nimic in aceste domenii.

SPECIFICATII

Traducere Traducere de Virgil BAIDOC