Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Raluca PRELIPCEANU (ed.) | Intalnirea mea cu Hristos. Interviuri cu occidentali convertiti la Ortodoxie

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Raluca PRELIPCEANU (ed.)    |    Intalnirea mea cu Hristos    Interviuri cu occidentali convertiti la Ortodoxie

DOXOLOGIA – Iasi, 2019

Colectia Apologetica

Seria Convertiri – 1

Carte tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului TEOFAN, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

||||

Extras din Anexa – Nobuyuki Gheorghe Nukina (maestru de karate)

Nobuyuki Gheorghe Nukina este un maestru de karate japonez care s-a convertit la ortodoxie. Din 2003 Nobuyuki traieste impreuna cu familia sa in Romania unde preda karate. Ocrotitorul familiei Nobuyuki este Sfantul Gheorghe, toti membrii familiei ii poarta numele: Gheorghe, Georgiana si cei doi copii: fiul George si fiica Sara Georgiana.

Ortodoxia a patruns pe teritoriul japonez in secolul al XIX-lea, fiind adusa de Sfantul Nicolae al Japoniei (cu numele de botez Ivan Dimitrievici Kasatkin). In 1861 acesta a fost trimis de Biserica Ortodoxa Rusa la Hakodate, Kokkaido, ca preot al capelei Consulatului rus. La sfarsitul anului 1871 i s-a alaturat ieromonahul Anatolie Tihai din Sfantul Munte, originar din judetul Hotin.

In 1873 Parintele Anatolie a infiintat Scoala Primara Ortodoxa in Hakodate unde a predat in urmatorii sapte ani. Din 1880 scoala a avut un numar de 300 de angajati. In 1880 Parintele Anatolie a fost ridicat la rangul de arhimandrit si a devenit decan al scolii de limba rusa si al seminarului din Tokyo. In 1882 a fost trimis sa organizeze o scoala misionara in Osaka. [...]

„Care a fost reactia familiei dumneavoastra?”

„In Japonia oamenii respecta credinta, deciziile celorlalti. Asa cum v-am povestit, in Japonia nu au existat conflicte religioase. Tatal meu a acceptat usor convertirea mea caci eu imi pastram credinta interioara, armonia interioara, calmul. Faptul ca am devenit ortodox nu a reprezentat vreo problema pentru tatal meu.”

„Ce v-a atras la Ortodoxie?”

„Esential si cuceritor pentru mine este ca Ortodoxia se petrece in inima. Acolo Il simti si acolo vorbesti cu Dumnezeu. La Sfanta Liturghie primesti in mod real energia divina in tine daca ai sufletul curat. Lumea ortodoxa este plina de locuri in care Dumnezeu este prezent in cel mai evident mod, asa cum, de exemplu, L-am simtit la Manastirea Vatopedu din Sfantul Munte Athos. Si, credeti-ma, nu este doar o vorba. Puterea prezentei lui Dumnezeu era atat de mare, incat nu m-as fi mirat sa-L vad intrupat. Ii voi multumi mereu lui Dumnezeu ca exista astfel de locuri.”

SPECIFICATII

An aparitie 2019