Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Arhiepiscop Lazar PUHALO - Voi, ce stati in casa Domnului. Un comentariu scripturistic al Sfintei Liturghii si al ciclului ortodox al sfintei slujbe

0 opinii / Scrie o opinie
  • 26,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Arhiepiscop Lazar PUHALO - Voi, ce stati in casa Domnului. Un comentariu scripturistic al Sfintei Liturghii si al ciclului ortodox al sfintei slujbe

Editura Reintregirea, Alba Iulia – 2020

Traducere: Nicoleta HOFNER

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului IRINEU, Arhiepiscop al Alba Iuliei

 

Extras/ Prefata – Pr. prof. univ. dr. Dumitru A. VANCA

Voi, ce stati in casa Domnului este o carte destinata nu atat specialistilor, cat mai cu seama poporului dreptmaritor, credinciosilor care participa la sfintele slujbe ale Bisericii Ortodoxe si care doresc sa inteleaga , sa se implice in viata ei liturgica, si nu doar celor care merg sa „asiste”.

Prin bogata sa activitate publicistica, Preasfintitul Lazar de Ottawa (Lev Puhalo) s-a remarcat mai ales in spatiul canadiano-american prin lucrarile sale de popularizare a credintei ortodoxe, desi unele dintre pozitiile sale au fost amendate de catre forurile superioare bisericesti. Aflat rand pe rand sub jurisdictia mai multor Biserici Ortodoxe din Statele Unite si Canada, cu care a intrat de cele mai multe ori in conflict, este azi un episcop retras, dar sub ascultarea Bisericii Ortodoxe din America (OCA).

Prezenta lucrare reflecta spiritul misionar si pastoral care l-a animat pe Episcopul Lazar de cand a intrat in randurile clerului rasaritean. Spirit dinamic, activ si preocupat de a avea credinciosi constienti de cultul si traditia Bisericii din care fac parte, autorul a incercat in prezenta lucrare sa lamureasca acestora intelesurile tainice si adanci ale Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii.

SPECIFICATII

An aparitie 2020