Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Natalia SEMENOVA, Andre DELOCQUE | Colectionarul

0 opinii / Scrie o opinie
  • 45,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Natalia SEMENOVA, Andre DELOCQUE    |    Colectionarul

Povestea lui Serghei SCIUKIN si a capodoperelor sale pierdute si regasite

Editura Vremea – Bucuresti, 2019

Colectia Arte

Traducere din limba franceza de Silvia COLFESCU

||||

Extras din Intoducere

Specialista in Istoria Artei Natalia Semenova si nepotul lui Serghei Ivanovici Sciukin, Andre Delocque, s-au intalnit in 1990 la Moscova, pe o banca, langa Patriarsie Prudi, Iazul Patriarhilor. Uniunea Sovietica se descompunea la nesfarsit, nu existau nici cafenele, nici terase; trebuia sa faci coada ca sa te asezi la una dintre mesele cantinelor darapanate si in care nu gaseai de niciunele.

Cand vorbesti ruseste pe o banca la Moscova , incepi repede sa visezi, mai ales pe malul Iazului Patriarhilor, unde s-au nascut povesti frumoase. Au visat deci amandoi la renasterea numelui uitat al colectionarului Serghei Ivanovici Sciukin, inventatorul ideii unui muzeu al artei moderne, un mecena al lu Matisse si al lui Picasso. Natalia a povestit cum aparusera primi „Scikiunisti”, cu multi ani inainte, cand banchiza sovietica acoperea inca istoria artei.

Alexandra Demskaia, sefa departamentului manuscriselor la Muzeul de Stat al Artelor Frumoase Puskin din Moscova, a facut in 1960 cercetari asupra lui Serghei Sciukin. In sfarsit, studiul istoriei negustorilor capitalisti din secolul al XIX-lea nu mai prezenta riscuri pentru cariera. Toata viata, doamna Demskaia a cautat cheia misterului comorii de arta moderna oferita admiratiei publicului in muzeul in care lucra si secretul intuitiei celui care o adunase: Serghei Sciukin.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din limba franceza de Silvia COLFESCU
An aparitie 2019