Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Kim THUY - Ru

0 opinii / Scrie o opinie
  • 22,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Kim THUY - Ru

Editura Spandugino, 2009

Traducere: Alina SEREMET

 

Extras/ In franceza, ru inseamna „raulet” si, la figurat, „curgere (de lacrimi, de sange, de bani)” (Le Robert historique). In vietnameza, ru inseamna „cantec de leagan”, „a legana”.

Am venit pe lume in timpul ofensivei Tet, in primele zile ale noului an al Maimutei, cand sirurile lungi de petarde agatate in fata caselor explodau polifonic impreuna cu sunetul mitralierelor.

Am vazut lumina zilei la Saigon, unde resturile de petarde sparte in mii de bucatele colorau pamantul in rosu asemenea petalelor de cires sau sangelui celor doua milioane de soldati desfasurati, imprastiati in orasele si satele unui Vietnam sfasiat in doua.

M-am nascut la umbra cerului impodobit cu focuri de artificii, decorat cu ghirlande luminoase, traversat de rachete si bombe. Nasterea mea a avut drept misiune sa inlocuiasca vietile pierdute. Viata mea avea datoria sa o continue pe cea a mamei mele.

Ma numesc Nguyen An Tinh si mama mea, Nguyen An Tinh. Numele meu este o simpla variatie a numelui ei pentru ca un singur punct sub i ma diferentiaza de ea. Eu eram o extindere a ei, chiar si in sensul numelui meu. In vienameza, numele ei inseamna „mediu calm”, iar al meu - „interior calm”. Prin aceste nume aproape intersanjabile, mama mea dovedea ca eu eram o urmare a ei, ca eu voi continua istoria ei.

SPECIFICATII

An aparitie 2009