Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Arta lingusirii, Richard Stengel

0 opinii / Scrie o opinie
  • 50,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

RICHARD STENGEL |ARTA LINGUSIRII

Editura Baroque Books & Arts, 2017

Traducere din limba engleza de Mihai MIROIU

Extras

Emerson sustinea ca nu se pricepe deloc la lingusiri, dar in ceea ce priveste laudele cinstite si utile, capabile sa schimbe viata unui om, a facut unul dintre cele mai marete gesturi din istoria literara. In vara lui 1855, la ferma lui Emerson de la Concord a sosit de la New York un mic volum de poeme, cu aspect modest. Se intitula Leaves of Grass (Fire de Iarba), iar Emerson l-a citit fara intarziere. Iar imediat dupa aceea i-a trimis autorului o scrisoare.

“Stimate Domn”, si-a inceput Emerson faimosul sau raspuns. “Nu sunt catusi de putin orb in fata darului minunat al Firelor de iarba. Il consider cel mai extraordinar exemplu de spirit si intelepciune dat de America pana acum. Lectura lui m-a facut fericit, pentru ca ma simt fericit in fata unei asemenea enorme forte.”

Scrisoarea continua astfel: “Impartasesc bucuria gandului tau liber si curajos. Nu exista bucurie mai mare pentru mine. Lucruri incomparabile rostite incomparabil de bine.” Si apoi, asa cum ni s-a transmis textul, cuvintele pe care ar dori sa le auda orice tanar scriitor: “Te salut la inceputul unei mari cariere.”

Walt Withman avea treizeci si sase de ani cand a primit epistola lai Emerson. Se zbatea sa-si croiasca o cale de ceva vreme, iar in acel moment muncea intr-o tipografie din centru si pe deasupra se ocupa si de mici afaceri imobiliare. [...]

SPECIFICATII

Traducere Mihai Moroiu
An aparitie 2017
Coperta Brosata
Dimensiuni 13,5 x 21 cm
Nr. pagini 360
Limba Romana
Cod 978-606-8564-72-2