Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Hanno BECK & Aloys PRINZ | FERICIRE sau ceea ce conteaza cu adevarat in viata

0 opinii / Scrie o opinie
  • 50,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Hanno BECK & Aloys PRINZ    |    FERICIRE sau ceea ce conteaza cu adevarat in viata

Baroque Books & Arts, 2019

Seria SAVOIR-VIVRE

Traducere din limba germana de Mihai MOROIU

||||

Motto:

Nu exista cale spre fericire. Calea este chiar fericirea. – Buddha

Extras de la p. 158

Cat de mare este influenta exercitata de increderea sociala asupra fericirii, asupra multumirii noastre, o arata un studiu remarcabil: la 11 martie 2011, un cutremur cumplit a lovit Japonia, declansand una dintre cele mai mari catastrofe naturale din acea tara, insotita si de accidentul nuclear de la Fukushima, evenimentul care desigur nu poate fi considerat generator de fericire – marile devastari insotite de pagube materiale si spirituale enorme produc socuri dramatice asupra sentimentului nostru de fericire.

Cu toate acestea, a existat si un remarcabil contraefect: cercetatorii japonezi au stabilit ca, drept consecinta a acestei catastrofe, increderea a a capatat o influenta mai mare asupra asupra multumirii de viata subiective. Cu alte cuvinte: cu cat a fost mai mare increderea in semnii lor a celor direct afectati, cu atat au reusit sa infrunte mai bine dezastrul, subiectiv privind. Mai simplu formulat: increderea si ajutorul reciproc asigura coeziunea unei societati si la vremuri de criza, iar crizele reusesc chiar sa amplifice acest efect. Si alte studii sustin aceasta concluzie si, in plus, mai arata ca increderea in politie si in sistemul de justitie joaca un rol de seama in aceasta privinta. [...]

Dupa sapte ani si multe mii de miliarde, o mare parte din Europa vede altfel lucrurile – moneda europeana a tarat intreg continentul intr-o criza masiva, de care au suferit si sufera in primul rand asa-numitele tari GIIPS – Grecia, Italia, Irlanda, Portugalia si Spania. [...] Interesant este ca, pana in momentul de fata, Irlanda a infruntat criza cel mai bine si cu cele mai mici probleme sociale – inregistrand si cele mai ridicate valori de incredere dintre statele in criza. Prin urmare, o tara procedeaza foarte bine cand se preocupa de mentinerea unor retele de incredere intacte.

Cum functioneaza insa un asemenea proces – cum instituie o tara incredere sociala si intr-un sistem, cum se construieste trusa de instrumente care mentine coeziunea societatii si o imunizeaza la crize?

360 (1)

SPECIFICATII

Traducere Traducere din limba germana de Mihai MOROIU
An aparitie 2019