Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Anthony DOERR | Toata lumina pe care nu o putem vedea. roman

0 opinii / Scrie o opinie
  • 47,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Anthony DOERR    |    Toata lumina pe care nu o putem vedea    roman

HUMANITAS fiction, 2019

Traducere din engleza de Iulia GORZO

||||

Foi volante/ e x t r a s

Se revarsa din cer in amurg. Se imprastie peste metereze, se rostogolesc peste acoperisuri, falfaie in santurile dintre case. Strazi intregi roiesc de ele, albul lor straluceste pe caldaram. Mesaj urgent pentru locuitorii acestui oras, spun ele. Refugiati-va imediat in camp deschis.

Vine fluxul. Luna atarna mica, galbena, gheboasa. La est, pe acoperisurile hotelurilor de pe plaja si in gradinile din spatele lor, vreo sase unitati de artilerie americane indeasa proiectile incendiare in gurile mortierelor.

Bombardiere/ e x t r a s

Traverseaza Canalul in miez de noapte. Sunt douasprezece si poarta nume de cantece: Praf de stele, Vreme furtunoasa, Cu chef si Dama cu pistol. Departe, dincolo de ele, luneca marea, stropita de nenumarate zigzaguri de spuma. In curand, navigatorii vor discerne micile ghemotoace luminate de luna ale insulelor insirate la orizont.

Franta.

Statiile paraie. Intentionat, aproape alene, bombardierele pierd altitudine. Pe toata coasta, din amplasamentele de artilerie se inalta fire de lumina rosie. Apar niste epave de nave negre, sabordate sau distruse, una cu prora retezata, cealalta licarind in timp ce arde. Ceva mai in larg, pe o insula, oi cuprinse de panica fug in zigzag printre stanci.

In fiecare avion, un militar se uita pe fereastra de tintire si numara pana la douazeci. Patru, cinci, sase, sapte. Orasul fortificat care se apropie vazand cu ochii, pe promontoriul lui de granit le apare bombardierilor ca un dinte stricat, ceva negru si periculos, un ultim abces care trebuie excizat. 

SPECIFICATII

Traducere Traducere din engleza si note de Iulia GORZO
An aparitie 2019
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 464
Limba Romana
Cod 978-606-779-054-2