Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Small World

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,09 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Small World, de Martin Suter, volum aparut la editura Humanitas

Romanele lui Martin Suter sunt traduse in peste douazeci de limbi. Pentru Small World, scriitorul a primit in 1997 Premiul Cantonului Zürich iar in 1998 Prix du premier roman étranger (Franta). Small World a fost ecranizat in 2010 (cu titlul Je n'ai rien oublié), avandu-i pe Gérard Depardieu si actrita de origine romana Alexandra Maria Lara in rolurile principale.

Small World este deopotriva o cronica de familie, povestea unui caz de Alzheimer documentat minutios si un thriller psihologic avand ca erou un barbat cu un gol in suflet a carui salvare depinde de propriile amintiri. Konrad Lang, sexagenarul distrat tolerat in somptuoasa vila a familiei Koch, din inalta burghezie elvetiana, parea o fiinta inofensiva.

Dar clanul isi vede dintr-odata primejduite reputatia si averea de iminenta revelare a unui secret tenebros. Amenintarea provine – paradoxal – de la Konrad, bolnav de Alzheimer, caruia maladia, pe masura ce avanseaza implacabil, ii estompeaza din memorie lucrurile din realitatea recenta (lumea lui imediata se ingusteaza, ajunge tot mai mica - de aici si titlul romanului). Corolarul acestui fenomen tragic este ca el isi aminteste tot mai amanuntit secvente din indepartata copilarie. Devenind, astfel, un martor periculos...

SPECIFICATII

Traducere Herta Spuhn
An aparitie 2012
Limba Romana
Cod 9789736894527