Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Victor SUVOROV - Eliberatorul

0 opinii / Scrie o opinie
  • 32,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Victor SUVOROV - Eliberatorul

POLIROM, 2013

Traducere de Radu PARPAUTA

 

Extras/ Dedicatie

Autorul dedica aceasta modesta lucrare neobositului luptator pentru pace, presedintele Sovietului de Aparare, de patru ori erou al Uniunii Sovietice, Erou al Muncii Socialiste, Cavaler al inaltului ordin militar „Pobeda”, laureat al Premiului Lenin „Pentru intarirea pacii intre popoare”, autor nepretuit, maresalului Uniunii Sovietice Leonid Ilici Brejnev.

Extras/ Prefata  - „Ordinea in trupele de tancuri...” – Mihail GELLER – Paris, 1986

Si in anii de pace pastram cu sfintenie/ Ordinea in trupele de tancuri (ffragment dintr-un cantec)

Cartea lui Victor Suvorov vine cu intarziere la cititorul rus: in limba engleza a aparut in 1981, iar in limba franceza in 1982. A fost tradusa si in multe alte limbi. Pretutindeni a provocat un mare interes. Si cum altfel: autorul, ofiter sovietic, descrie „din interior” cea mai mare si mai cumplita armata din lume. Cartea intitulata initial Povestirile unui eliberator (pentru ca in ea se povesteste despre „eliberarea” Cehoslovaciei in 1968) vine in intampinarea cititorului rus in momentul in care Armata Sovietica a trecut la „eliberarea” Afganistanului.

Autorul este sofer de colhoz, apoi elev la o scoala militara de tancuri, ofiter, dupa care a urmat Academia de Diplomatie Militara, serviciul in GRU (Marele Stat Major al Directiei Generale de Informatii a Fortelor Armate), avand printre altele si functia de „ofiter de informatii” in Europa Occidentala...

SPECIFICATII

An aparitie 2013