Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Altarul spiritualitatii romanesti - Haralambie Vasilache

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Altarul spiritualitatii romanesti - Haralambie Vasilache. 

Editura Eikon, 2018 - Colectia Arhiva Rugului Aprins. 


,,In legatura cu problemele spirituale si intelegerea lor, am intalnit oameni mai insensibili decat natura neinsufletita, afundata si incremenita in nestiinta si tacerea plina de taina. Ne zbatem in agitatia galagioasa si sterila a vietii in care ne mistuim fara urma.Ne trezim deodata in fata unei realitati neasteptate: moartea a carei prezenta ne umple de o teama nestapanita. Necredinciosi o viata intreaga, iata-ne in situatia grava a incheierii socotelilor cu viata aceasta pamanteasca, careia ne-am robit si am crezut-o ultima si singura realitate; iata-ne dezamagiti si nemangaiati, izolati prin suferinte si neputinti de mersul ei clocotitor, care ne-a aruncat cu spuma valurilor ei ca pe niste carpe uzate si fara de niciun folos desfasurarii existentei. Iata, existenta necredinciosilor in astfel de momente devine o drama extrem e tulburatoare. Iata-l in fata mortii izolat si singuratic, traind o realitate a carui gand l-a ocolit o viata intreaga; iata-l in fata realitatii pe care a parodiat-o; se simte mai rau ca oricand, fara putinta unui echilibru sufletesc si cu un gol in suflet pe care nimeni si cu nimic, in clipa aceea, nu-l poate umple; nimeni nu va fi in stare de a-l vindeca de sentimentul iremediabil al singuratatii. Vrand, nevrand, necredinciosul trebuie sa coboare sub orizontul acestei vieti si este extrem de nemangaiat la gandul ca s-a exilat prin felul sau de a fi; de la existenta ce se infiripeaza in gandirea lui si se proiecteaza dincolo de ce este trecator in existenta aceasta pamanteasca, asa cum ni se marturiseste si de revelatia divina si asa cum ne sopteste adancul de taina al sufletului nostru si care marturisire, singura, ne impaca cu ideea mortii si ne insenineaza. 


Fara credinta in Dumnezeu si existenta unei alte vieti, viata de aici nu-si are rostul, iar omul ar fi inconjurat din toate partile de o infioratoare tacere in mijlocul careia s-ar simti nenorocit si singur. In firea omului este creinta ca aceasta existenta pamanteasca va fi valorificata si este creata in vederea unei alte existente, asa cum de altfel ne marturisesc Sfintele Carti. Omul are in el simtul si pentru alte realitati decat acestea pamantene, si in firea lui este increderea ca intrucat este nedesavarsit, totusi cu posibilitati in bine si cu dorul continuu de a fi perfect, are vie speranta si increderea ca fiind purificat de valul ce dispare din viata, va fi desavarsit intr-o alta existenta.”


Cartea Altarul spiritualitatii romanesti - Haralambie Vasilache poate fi cumparata onlne aici, sau la magazinul nostru din Bucuresti, str. Bibescu Voda nr. 20, Sector 4. Livrarea se face oriunde in Romania, de pe o zi pe alta. Pentru comenzile de peste 150 de lei, livrarea este gratuita. 


SPECIFICATII

An aparitie 2018