Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ierarhi in corespondenta cu un preot de enorie

0 opinii / Scrie o opinie
  • 34,68 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ierarhi in corespondenta cu un preot de enorie, de Pr. dr. Avva Paul Mihail - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina

In perspectiva istoriei mentalitatilor, corespondenta particulara a unor personalitati publice – cum a fost inca din anii primei tinereti Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist (Episcop-Vicar, Rector al Institutului Teologic, Episcop al Aradului, Mitropolit al Olteniei si Mitropolit al Moldovei si Sucevei), ca si ceilalti ierarhi din acest volum – este cu atat mai semnificativa cu cat este urmarea unor legaturi sufletesti. Corespondenta se face ecoul propriilor preocupari cultural-istorice sau a receptarii unor programe culturale si reprezinta dovada incurajarii de catre inaltii prelati a muncii intelectuale a preotilor si a altor colaboratori.

Randurile pe care Prea Fericitii Patriarhi Justinian si Teoctist le-au scris manu proprio sau cele ce le-au fost adresate de-a lungul a peste patru decenii de preotul Paul Mihail sunt acea dovada care completeaza de visu istoria colaborarii unor Inalti Prelati cu carturarii – slujitori ai Bisericii. Binecuvantarea si acordarea titlului onorific de „avva” a fost considerata de preotul Paul Mihail „suprema distinctie pentru activitatea pastorala si cercetarea stiintifica”. Manifestarile de apreciere de-a lungul a doua-trei decenii din partea I.P.S. Mitropoliti Antonie si Nestor vadesc semne ale prieteniei carturaresti dintr-o parte si a unei admiratii totale din partea preotului catre ierarhii sai.

SPECIFICATII

An aparitie 2011
Limba Romana
Cod 9786068278209