Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Parintele Arsenie BOCA in Arhivele Securitatii | Opis de documente, vol. 1 (Sambata de Sus, 1943-1949)

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:C852
  • Editura: Agnos
  • 30,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Parintele Arsenie BOCA in Arhivele Securitatii | Opis de documente, vol. 1 (Sambata de Sus, 1943-1949)

Opis de documente, Vol. I (Sambata de Sua, 1943 – 1949)

Editura Agnos – Sibiu, 2013

Volum coordonat de Dr. Florian BICHIR, Romeo PETRASCIUC, Raluca TODEREL

||||

In sfarsit, Dosarul integral!/ e x t r a s

Una dintre cele mai harismatice figuri ale Ortodoxiei romanesti, Parintele Arsenie Boca este considerat pe buna dreptate cel mai mare duhovnic roman al secolului al XX-lea. Un reper al Romaniei curate, nebolsevizate, o temelie a crestinismului autentic. Evident, dupa evenimentele din decembrie 1989, personalitatea Parintelui Arsenie Boca a inceput sa fie cunoscuta marelui public, iesind de sub obrocul tacerii, din undergrouand-ul spatiului public, dar si din cel bisericesc. S-a scris mult despre Parintele Arsenie Boca, de la volume hagiografice pana la unele atitudini de inchizitie, care-i reprosau Parintelui o anumita afinitate politica in tinerete. Cateodata, de la Zenit la Nadir nu-i decat un pas...

Este meritul prestigioase Edituri Agnos, care in urma unui protocol de colaborare cu Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a decis publicarea integrala a Dosarului de Securitate a Parintelui Arsenie Boca. Pana in prezent, din cele sase volume ale dosarului de securitate al Parintelui au aparut fragmentar fise sau note in zecile de volume care au inundat piata romaneasca. Trebuie remarcat ca, pana in prezent, singurul studiu cu pretentii academice este cel al istoricilor George Enache si Adrian Nicolae Petcu: Parintele Arsenie Boca in atentia politiei politice, Ed. Partener, Galati, 2009.

De data aceasta, Editura Agnos a decis sa puna la dispozitia istoricilor, cercetatorilor si, de ce nu, a cititorilor dosarul de securitate al celui denumit cu dragoste Sfantul Ardealului, fara a omite sau a eluda vreun document.

SPECIFICATII

An aparitie 2013
Limba Romana
Cod 978-973-1941-10-3