Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Bucuria darului - Pr. Constantin Necula

0 opinii / Scrie o opinie
  • 10,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

PREOT CONSTANTIN NECULA | BUCURIA DARULUI. 

EDITURA AGNOS – SIBIU, 2017. 

APARE CU BINECUVANTAREA IPS DR LAURENTIU STREZA, ARHIEPISCOPUL SIBIULUI SI MITROPOLITUL ARDEALULUI. 

 

Extras de la p.36 

Cum se poate rezolva o situatie intr-un cuplu in care unul dintre soti este interesat de cultura orientala, yoga, Reiki si alte terapii orientale si s-a indepartat de credinta crestina? Acest fapt produce tensiuni grave in familie, aparent ireconciliabile. 

Se spune ca de eretic, dupa prima si a doua certare, trebuie sa te indepartezi. Eu stiu cat de greu va este in situatii de genul acesta, dar cel mai bine este sa incercati sa puneti o distanta, dupa care sa va simtiti in siguranta. Dar sa stiti ca e valabil si cand se insataneste de fanatism cineva. Chiar daca vrea sa para ortodox, trecand la extreme fundamentaliste, este in aceeasi situatie. Nu e Duhul lui Dumnezeu. 

Cum ne comportam cu cei din familie care au trecut la alta religie/ secta? 

Ii asteptati, pregatiti masa cand vin in vizita, nu le dati de baut daca interzice religia si asteptati, ca la sfarsit tot la ortodocsi ii ingropam. 

Cum sa aparam Ortodoxia fara sa parem fanatici (dupa spusele domnului Johannis)? 

Sa ne lamurim! A fost suficient sa ne faca fanatici, ca sa ne aratam cat de fanatici suntem. Pana sa ne faca, am zis: “Suntem un popor tandru, gingas, mangaios, primitor de transfugi”. Si ne-a facut presedintele fanatici.“Bai, noi fanatici?! Nenorocitule!”. Si da-I, da-I, da-i! iesirea din fanatism se face prin credinta. Omul credincios isi da seama ca e un cuvant prost spus, la momentul nepotrivit, se pune in genunchi si se roaga. Noi ne rugam pentru conducatorii tarii. Dar in general e cazul sa fim atenti la mesaje, sa asteptam sa treaca un timp, sa nu raspundem chiar la prima reactie. Bine, sa nu fim nici ca cei din fotbalul nostru. Ne dau aia primul gol, nicio reactie! Al doilea gol, nicio reactie! Al treilea gol, nicio reactie! In schimb, dupa meci: “Ce le-am facut la aia!” Deci nici asa, dar cu grija, cu destindere, cu bun simt.Eu sunt in primii 16 idioti ai Romaniei. Eu fac parte din cei 16 membri fondatori ai Coalitiei pentru Familie si am aflat ca sunt idiot. Domnul acela, care zice ca-i poet si scrie la Adevarul, m-a facut idiot!

SPECIFICATII

An aparitie 2017