Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Bucuria insingurarii, Pr. Constantin Necula

0 opinii / Scrie o opinie
  • 20,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

PREOT CONSTANTIN NECULA | BUCURIA INSINGURARII

Editura Agnos, Sibiu – 2017

Apare cu binecuvantarea IPS Dr. Laurentiu STREZA, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului

Extras din capitolul Crestinismul, bucuria insingurarii (p. 194)

“Student la teologie fiind, mi se randuieste un juramant dupa terminarea facultatii. Am o mare retinere...”

Dez-retineti-va!

“Cum trebuie sa abordez situatia, avand in vedere cuvantul Domnului: “Eu insa va spun voua: sa nu jurati nici pe Cer, nici pe pamant”?

Nu o sa jurati nici pe Cer, nici pe pamant. Din nefericire, noi n-am stiut sa folosim aceasta depunere de legamant. Este ca un juramant in armata. Cum va inchipuiti ca cineva este gata sa moara pentru stindardul patriei sale, daca inima lui nu-i legata de drapel? Cat de cretini am ajuns, de nu mai intelegem Scriptura si ne ascundem dupa ea, ca sa nu ne facem pana la capat datoria?! Ca in Scriptura spune sa nu ucizi. Veniti, ungurilor, si cotropiti-ne toti! Si turcii – kebab! Cat mai multi musulmani in Romania, traiasca!Nu?Conform Scripturii! Sa inteleg ca Stefan cel Mare era impotriva Scripturii, ca ii dadea la oase lu’ Mahomed ‘simtitul de la Istanbul, frate bun cu Suleyman, la care ne inchinam toti luni si marti, de la opt la zece?! Cum sa folosesti Scriptura ca sa scuzi un gest de maxima sobrietate liturgica? Iertati-ma ca va spun: si ca preot aveti de depus un legamant inaintea arhiereului vostru.

Nu vreti, nu-l depuneti! Stati acasa si cititi la Scriptura pana la adanci batraneti. Faceti-va pastori, ca la astia nu e niciun legamant, nene! Iehovisti sa va faceti! Astia nu schimba sangele. Oricum Hristos este o unealta, acolo, intre Tata si lume. Fiti seriosi! Daca ati admis sa faceti parte din Statul Major al lui Hristos, comportati-va ca niste oameni de Stat Major, nu ca niste muieri care inventeaza scuze cand nu vor sa faca copii. Veniti-va in fire! Din nefericire, noi n-am stiut sa folosim aceste legaminte depuse la sfarsitul facultatii, pentru ca ar trebui sa-i scoatem afara din biserica pe toti cei care au depus legamantul in facultati de teologie – si obsrervati ca nu spun juramant, ci legamant, ceea ce-i altceva! Da? – si, dupa aceea, s-au facut preoti greco-catolici. Trebuia sa le spunem ca si-au incalcat juramantul fata de facultate, fata de ceea ce au invatat in facultate. Asa trebuia sa facem cu toti preotii care beau, curvesc, mint, mulg turma. Astia, din start, pe baza acestui juramant, ar trebui caterisiti! Nici nu ne trebuie alt argument! Dar oare sa-mi murdaresc eu manusitele? Oare chiar asa sa hie? Asa e! Cine nu crede nu crede! [...]

SPECIFICATII

An aparitie 2017
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 273
Limba Romana
Cod 9789731941653