Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cuvantul Tau este Adevarul Predici ale teologilor clujeni la Triod si Penticostar vol 2

0 opinii / Scrie o opinie
  • 18,90 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Vasile STANCIU, Liviu VIDICAN-MANCI (coordonatori)
Cuvantul Tau este Adevarul (Ioan 17, 17)
Predici ale teologilor clujeni la Triod si Penticostar – Vol. II
Editura Renasterea, Cluj-Napoca – 2015
Tiparit cu binecuvantarea Inlatpreasfintitului ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului
Pret 18,90 Lei
 

Extras/ Predica la Duminica a XXXIII-a dupa Rusalii (a Vamesului si Fariseului)
Rugaciunea 
Vamesul, departe stand, nu voia nici ochii sa-si ridice catre cer ci-si batea pieptul zicand: <<Dumnezeule milostiv fii mie pacatosului >> (Luca XVIII; 13)
Andrei, ARHIEPISCOP si MITROPOLIT
Astazi intram intr-o perioada speciala din Anul Liturgic: incepe perioada Triodului. Aceasta tine zece saptamani, pana la Pasti. Este o perioada speciala de post, de rugaciune, de nevointa, de meditatie. Sfanta Biserica a randuit-o ca, la inceputul acestei perioade sa se citeasca o pericopa evanghelica dedicata virtutii smereniei si importantei rugaciunii si nevointei. Pana la pasti Biserica, prin randuielile sale, ne da posibilitatea ca sa ne indreptam viata, rugandu-ne, nevoindu-ne, postind, smerindu-ne si punand in practica toate celelalte virtuti crestinesti.
Astazi, eu ma voi opri la un singur aspect pe care ni-l sugereaza pericopa evanghelica ce s-a citit, anume ca unul dintre mijloacele cele mai la indemana pe care le avem pentru indreptarea vietii noastre, pentru apropierea de Dumnezeu, este rugaciunea.
Am plecat de la crampeiul de rugaciune al vamesului, pe care l-am citit din Evanghelia dupa Luca din capitolul 18, versetul 13: Vamesul, departe stand, nu voia nici ochii sa-si ridice catre cer ci-si batea pieptul zicand: <<Dumnezeule milostiv fii mie pacatosului >>