Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Talcuiri la sfintele slujbe - Arh. Emilianos Simonopetritul

0 opinii / Scrie o opinie
  • 20,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Arhim. Emilianos SIMONOPETRITUL

Talcuiri la Sfintele Slujbe

Dumnezeiasca inchnare. Asteptarea si vederea lui Dumnezeu

Editura Sfantul Nectarie, 2009

Seria Talcuiri si cateheze/ 2

Traducere din limba greaca de Ierom. Agapie (Corbu)

Tiparita cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte TIMOTEI, Arhiepiscopul Aradului

Pret 17,00 Lei

 

Extras/

Textul scripturistic este cuvantul descoperirii dumnezeiesti. Dumnezeiasca descoperire nu este ceea ce  citesc, descoperirea este Insusi Hristos, Care, atunci cand eu citesc cuvantul, trebuie sa mi Se descopere, sa imi graiasca. Hristos nu este cel care nu are urechi, nu este un totem, nu este un idol. Ce frumos accentueaza Sfanta Scriptura, psaltirea si toate cartile sfinte faptul ca idolii nu au urechi, nu au gura, nu au ochi (Ps. 113, 12-14; int. Sol. 15, 15)! Hristos insa are si gura, si ochi, si urechi. Si de aceea si aude, si vede, si Isi indreapta atentia, si raspunde la ceea ce vreau eu.

Asadar, faptul ca citesc Evanghelia inseamna ca Il pun cu claritate, cu limpezime, pe Hristos inaintea mea si ca cer un lucru nou de la El, ceva pe care mi-l va spune pentru ziua de azi, ceva care va reprezenta continutul descoperirii facute mie insumi, adica propriul meu cuvant descoperitor, cel care-mi va umple cugetul, gandurile, cuvintele. Pentru ca mintea mea sa se umple de suflarea dumnezeiasca, de prezenta dumnezeiasca, de salasluirea dumnezeiasca, trebuie, dupa cum va puteti da seama, sa ramana, in mod obligatoriu, neimprastiata, goala.

Prin urmare, Evanghelia va fi punctul de plecare ce imi va da continutul inimii mele, al hotararilor mele, al cuvantului meu.

SPECIFICATII

Traducere Ierom. Agapie (Corbu)
An aparitie 2009