Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Predici la Postul Mare, Sfantul Leon cel Mare

0 opinii / Scrie o opinie
  • 18,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

SFANTUL LEON CEL MARE | PREDICI LA POSTUL MARE

Traducere din limba latina de catre Fratele Serafim (Thomas Steingasser) de la Manastirea Oasa

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei

Editura REINTREGIREA, Alba Iulia, 2016

Extras din INTAIA PREDICA LA POSTUL CEL MARE 26 (39) (pp.32-33)

"De aceea, preaiubitilor, ca sa-i putem birui pe toti dusmanii nostri, sa cerem ajutorul dumnezeiesc, prin pazirea poruncilor ceresti, stiind ca doar atunci vom avea putere asupra potrivnicilor nostri, cand vom avea putere si asupra noastra. Caci adeseori luptam cu noi insine si ceva pofteste trupul impotriva duhului, si altceva duhul impotriva trupului (cf.Gal.5,17). In aceasta dezbinare, daca poftele trupului vor fi mai puternice, spre rusinea lui, sufletul isi va pierde demnitatea si va fi o mare nenorocire daca slujeste partea care ar trebui sa porunceasca. Iar daca mintea, supusa Ocarmuitorului ei si bucurandu-se de darurile cele de sus, calca in picioare ademenirile desfatarii pamantesti si nu ingaduie sa imparateasca pacatul in trupul ei cel muritor (cf.Rom.6,12), ratiunea va mentine o stapanire foarte bine randuita si nicio inselare a duhurilor rautatii nu va clinti intariturile ei; deoarece omul are o adevarata pace si libertate, cand trupul este condus de suflet, care este judecatorul [trupului, n.n.] si sufletul este ocarmuit de catre Dumnezeu, Care este Conducatorul [sufletului, n.n.].

Preaiubitilor, in toata vremea este folositor a lua asupra voastra aceasta pregatire, ca sa-i biruim pe vrajmasii cei neadormiti, printr-o osteneala neincetata; iar acum trebuie sa ne sarguim pentru ea cu mai multa grija si sa o tinem cu mai multa ravna, cand si acesti potrivnici ai nostri, care sunt foarte patrunzatori, ne pandesc cu o viclenie mai inversunata. Caci stiind ca a venit preasfanta vreme a Postului celui de patruzeci de zile, prin a carui nevointa indreptam toate greselile facute din lenevie in timpul trecut si ne curatim de toata nepurtarea de grija, fireste, ei folosesec toata puterea rautatii, pentru ca cei care vor sarbatori Sfanta Inviere a Domnului sa se gaseasca in vreo privinta necurati, iar cel prin care ar fi putut sa dobandeasca impacarea [cu Dumnezeu, n.n.] sa devina pentru ei prilej de poticnire.

Asadar, cand ne apropiem de inceputul Postului celui de patruzeci de zile, adica de o slujire mai atenta fata de Dumnezeu, sa ne pregatim sufleteste pentru lupta cu ispitele, fiindca intram in aceasta lucrare sfanta ca si cum [am intra, n.n.] intr-o arena."

SPECIFICATII

Traducere Fratele Serafim (Man. Oasa)
An aparitie 2016
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 240
Limba Romana
Cod 978-606-509-337-9