Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Marturisitori ai Ortodoxiei in timpul regimului comunist

0 opinii / Scrie o opinie
  • 93,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Marturisitori ai Ortodoxiei in timpul regimului comunist

Studii si evocari

Coordonator preot Mihail-Simion SASAUJAN

Editura Cuvantul Vietii a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, Bucuresti - 2018

Lucrare aparuta cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

||||

Cuvant inainte/ 2017 – Anul comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului - DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane/ e x t r a s

Sfantul Sinod al Bisericii Orodoxe Romane a proclamat anul 2017 drept Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor si pictorilor bisericesti si Anul comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului pe tot cuprinsul Patriarhiei Romane.

Patriarhul Justinian Marina a fost intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane aproape trei decenii (24 mai 1948 – 26 martie 1977), in timpul celei mai aprige persecutii a acesteia de catre regimul politic ateist instalat la putere in Romania dupa luna martie 1945. Cu mult curaj si echilibru, diplomatie si tenacitate, a incercat sa apere Biserica de loviturile sistematice ale puterii politice, alegand calea unei darze rezistente camuflate sub un discurs „favorabil” pentru liderii comunisti. S-a opus din rasputeri abuzurilor si ingerintelor partidului-stat in viata Bisericii si incercarii acestuia de a transforma Biserica intr-o institutie neputincioasa, in acelasi timp, tolerata si discreditata, cu un rol nesemnificativ in societate.

Cunoscand tragedia altor Biserici Ortodoxe care s-au impotrivit comunismului, Patriarhul Justinian a depus mari eforturi pentru a asigura continuitatea institutiei Bisericii si a lucrarii ei liturgice si pastorale, pentru ca aceasta din urma sa slujeasca permanent un popor crestin, dar oprimat de un regim ateu.

SPECIFICATII

An aparitie 2018