Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sfintii Tari Mucenici Romanov. Cand pietrele vorbesc - Manastirea Sfantului Ioan Botezatorul Mesa-Potamou

0 opinii / Scrie o opinie
  • 70,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Sfintii Tari Mucenici Romanov - Cand pietrele vorbesc

Manastirea Sfantului Ioan Botezatorul Mesa-Potamou, Cipru

Traducere: Madalina Rezinc

Editura Bonifaciu, 2021

Pret 70 lei

 

Extras pag 107

Imparatul se trezea de obicei intre orele 7 si 8 dimineatea si isi incepea ziua cu rugaciune. Era un om cu o adevarata si puternica credinta in Dumnezeu si „nimic nu-i putea clatina credinta ca niciun fir de par nu carde fara voia Dumnezeului Celui Preainalt. In momentele cele mai grele ale vietii sale s-a lasat cu totul in voia lui Dumnezeu si a proniei Sale. Aceasta i-a dat puterea sa indure intristarile si greutatile. Chiar si in perioadele cele mai stralucitoare ale domniei, s-a indreptat catre Domnnul cu post si rugaciune fierbinte.”

 

Extras/ Nota autorului

In aceasta lucrare, cititorul va intalni o multime de citate din jurnalele si din corespondenta Mucenicilor Taristi. O mare parte din acest material a fost scrisa de membrii familiei in limba engleza, cum este cazul scrisorilor dintre Nicolae si Alexandra si al celor de la marea ducesa Elisabeta catre Nicolae incluse aici.  Nu am modificat continutul acestor texte, ci am corectat doar greselile de ortografie si am editat punctuatia ca sa inlesnim citirea. Dar datorita faptului ca ele au fost pastrate in forma originala, este foarte posibil ca, in anumite puncte, cititorul sa desluseasca mai greu sensul exact al unor expresii, deoarece limba engleza nu era limba nativa a Mucenicilor Taristi. Insa avem nadejdea ca acest element ajuta la pastrarea prospetimii si a stilului de scriere al familiei imperiale.

In incheiere, asemenea altor lucrari istorice care acopera aceasta perioada din istoria Rusiei, si cea de fata abordeaza cunoscuta problema a modificarii calendarului. Desi restul lumii adoptase deja calendarul pe stil nou, el a fost introdus oficial in Rusia pe 14 februarie 1918. In insemnarile din jurnale si in corespondenta, membrii familiei imperiale au continuat sa foloseasca calendarul pe stil vechi pana la sfarsitul vietii.  

SPECIFICATII

Dimensiuni 16 x 24 cm
Nr. pagini 512