Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Fericiri nascute si nenascute. Marturii despre viata

0 opinii / Scrie o opinie
  • 12,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Fericiri nascute si nenascute. Marturii despre viata, de Daniela Balinisteanu - Editura Doxologia

Viata omului incepe din momentul unirii dintre cele doua celule. Acesta este un adevar pe care Biserica il propovaduieste dintru inceput. La fel spune si lumea stiintifica: „Dezvoltarea fiintei umane incepe prin fertilizare, un proces prin care spermatozoidul barbatului si ovulul femeii se unesc si asa apare un nou organism”[1], iar cea juridica completeaza vocile aparatorilor vietii: „Viata este sau nu este. Este un fapt clar ca viata fiecaruia este un proces con­tinuu, ce incepe la conceptie si avanseaza in diverse stadii, pana la moarte”[2].

De cealalta parte a baricadei, tabara pro choice de­cla­ma mai presus de toate dreptul femeii de a dis­pune de propriul ei corp, ca un drept fundamental (uitand insa ca dreptul meu nu poate trece peste viata aproapelui). intre aceste dispute pro vita si pro choice, viata isi urmeaza cursul ei: oamenii se indragostesc, se hotarasc sa mearga pe drumul vietii impreuna, se casatoresc. Apoi unii incep sa planga pentru ca nu au copii, altii plang pentru ca au, altii plang pentru ca vor avea copii cu probleme, altii ca au prea multi sau altii ca au prea putini... Mai sunt insa si oameni fericiti.

Oameni care in ne­cunoscutul vietii lor isi traiesc cu demnitate drumul Mantuirii, al lucrului facut cum trebuie sau oameni care au puterea sa se ridice atunci cand cad si, din greselile lor, au intelepciunea sa invete pe altii sa nu cada si ei in prapastia pacatului. Marturiile pro vita prezentate in cartea aceasta re­prezinta efortul si pasiunea Danielei Balinisteanu (asiduu voluntar pro vita, alaturi de multi alti tineri entuziasti) de a prezenta astfel de oameni, de a arata ca in jurul nostru se intampla minuni, ca viata este cel mai frumos dar oferit noua de Bunul Dumnezeu, ca ridicarea este posibila, chiar si atunci cand nu mai vezi nici o iesire. Toate marturiile consemnate in prezentul volum se intampla aici si acum, in viata noastra, in zilele noastre, asemeni multor alte exemple pe care inca nu le stim, dar pe care, prin aceeasi osardie a ostenitorilor, vor iesi la iveala in volumele ce speram sa fie editate in viitor.

SPECIFICATII

An aparitie 2013
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 106
Limba Romana
Cod 978-606-666-144-7