Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Clerici si mireni marturisitori din Arhiepiscopia Iasilor, in inchisorile comuniste (1945-1964) - Pr. Nicolae Catalin Luchian, Adrian Nicolae Petcu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Clerici si mireni marturisitori din Arhiepiscopia Iasilor, in inchisorile comuniste (1945-1964) - Pr. Nicolae Catalin Luchian, Adrian Nicolae Petcu. 

Doxologia 2017. 

Volumul aduce in atentia cititorilor 150 de biografii ale clericilor si mirenilor marturisitori din Eparhia Iasilor, care au suferit detentie in perioada comunista, demers care, consideram noi, reprezinta o contributie  insemnata la istoriografia bisericeasca recenta. 

Prin acest demers se elimina multe confuzii cu privire la unii slujitori, se aduc in atentie secvente biografice inedite si aspecte de ordin duhovnicesc fundamentale pentru eventuale dosare de canonizare si mai ales se surprind elemente privind mecanismele institutionale atat ale auto-ritatilor statului, cat si a celor bisericesti in raporturile cu preotii care au suferit persecutia in perioada vizata. 

Cartea este structurata in doua parti, cea introductiva si cea a dictionarului, unde se regasesc fisele biografice ale clericilor si mirenilor marturisitori din Eparhia Iasilor, ordonate alfabetic. 

SPECIFICATII

An aparitie 2017