Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Teologie Fundamentala de Corneliu SARBU

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Pr. Prof. Dr. Corneliu SARBU

Teologie Fundamentala

Editura Andreiana, Sibiu – 2017

Apare cu binecuvantarea IPS Dr. Laurentiu STREZA, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului

Pret 24,00 Lei

 

Extras/ Revelatia divina/ Introducere/ Importanta problemei

Revelatia divina detine o importanta deosebita in cadrul religiei, in general, si al religiei crestine, in special. De adevarul ei depind toate celelalte adevaruri ale religiei crestine si toata religia. De aceea, obiectul central al teologiei fundamentale este Revelatia supranaturala, evenimentul Revelatiei divine supranaturale. Caci teologia fundamentala trebuie sa dovedeasca ca Crestinismul este revelat de Dumnezeu. Mai mult, Revelatia divina supranaturala constituie obiectul intregii teologii, care are ca premisa si ca izvor de cunoastere existenta Revelatiei divine supranaturale.

Revelatia divina este baza fiintei religiei crestine si a adevarului ei. Mantuire si Revelatie divina sunt notiuni corelative, care se conditioneaza reciproc. In baza Revelatiei divine supranaturale, Crestinismul detine calitatea de religie transcendentala, in sensul ca apartine unei ordini care se intemeiaza pe descoperiri strict supranaturale. Revelatia divina supranaturala investeste Crestinismul cu o valoare unica.

Temelia Crestinismului este convingerea despre descoperirea lui de catre Dumnezeu. Crestinismul este cladit pe temelia Revelatiei divine, si, in special, pe Descoperirea desavarsita a lui Dumnezeu intrupat in Domnul nostru Iisus Hristos, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat si totodata om adevarat. Cu acest adevar si cu convingerea in el, sta sau cade intreg Crestinismul; de unde rezulta ca problema Revelatiei divine trebuie sa se bucure de un interes deosebit in cadrul disciplinei noastre.