Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Scrieri, vol. 3. C.D. Zeletin

0 opinii / Scrie o opinie
  • 50,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

C.D. ZELETIN - Scrieri  3  (7 vol.)

Editura Spandugino, 2012

Colectia Distinguo

 

Extras/ “E un har sa te patrunzi de ideea ca raul nu e infinit!” (pp. 521-522)

Convorbire cu doamna Alice Tuculescu

A.T.: Acum, de la inaltimea celor 70 de ani impliniti, cum va vedeti propria viata? Si in ce cheie poate fi ea citita? Ati trait vreodata sentimentul instrainarii de propriul timp (de timpul contemporanilor) si o dorinta apriga de a trai in alt secol?

C.D.Z.: M-am nascut in anul 1935, in vremea fericita a Romaniei Mari, biruinta a dreptului istoric si a vredniciei neamului nostru, sub marii regi Ferdinand si Maria, in tara stramoseasca incadrata intre patru mari ape – cum o vedea poetul V. Voiculescu. Intr-o tara bine rostuita. Aveam zece ani cand bolsevismul rusesc si-a inceput lucrarea de totala destructurare. Peste patru decenii – grosul vietii – mi-au fost consumate de agresiunile acestei degenerescente diavolesti a gandului si a faptei umane, straina de firea poporului caruia eu ii apartin. Sunt fericit ca niciuna din tentatiile acestor vremuri inversate nu m-a atins: mi-am pastrat puritatea morala in toata traversarea ce parea sa nu se mai sfarseasca. E o fericire si faptul ca am apucat sfarsitul comunismului in patria mea. E un har sa vezi si sa te patrunzi de ideea ca raul nu e infinit!

Cum imi vad astazi propria viata? Plina de furtuni dar fara naufragii personale (aud un glas launtric intrebandu-ma: oare?). M-a impins firea sa caut legaturile dintre intamplarile lumii si sa extrag talcuri, motiv pentru care ma simt mai intai filozof si apoi moralist... Viata mea? Viata unui dureros de sensibil la idealitati, intelegator mai mult decat iertator, iertator mai mult decat ingaduitor al relelor, uituc mai mult decat catagraf al lor.

SPECIFICATII

An aparitie 2012
Coperta Cartonata
Dimensiuni 11,5 x 18 cm
Nr. pagini 976
Limba Romana
Cod 978-606-8401-30-0